Smakstart för Jernberg

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Bästa EM-inledningen någonsin för Skodaföraren

Foto: Lennart Pettersson, Skoda
Michael Jernberg, jublar efter segern i Portugal, omgiven av Kenneth Hansen till vänster och Sverre Isachsen till höger.

Målet var 40 poäng på de två första tävlingarna.

Nu har Michael Jernberg tagit hälften.

– Målet är att vinna i Frankrike så att vi får in 20 poäng till, säger han.

Fjolårets EM-tvåa inledde säsongen med en premiärseger, bilen fungerade perfekt och han fick sällskap på prispallen av fjolårets mästare Sverre Isachsen och EM-legendaren Kenneth Hansen.

– Det lär väl vara vi tre som kommer att kämpa i år, säger Michael Jernberg inför årets andra deltävling som körs i Frankrike.

Bra vibrationer

Det är bara en vecka mellan säsongens två första tävlingar och med en seger är Skodaföraren nu positiv inför helgen:

– Vi har aldrig haft en så bra EM-start, det kunde inte gå bättre. Bilen var perfekt, nu blir det kul att köra i Frankrike där vi var för två år sedan och jag var trea fyra någonting. Så nu ska vi bara få till inställningarna.

Du säger att bilen är så mycket bättre än i fjol. Vad har du gjort?

– Förra året hade jag överlag problem med fjädringen och bilen hade bekymmer på de delar av banan som var dåliga, vilket gjorde att jag inte kunde hålla samma fart som mina konkurrenter. Under vintern var vårt huvudmål att få ordning på just det och det har vi lyckats med.

– De förbättringar som vi har gjort har gett resultat. Nu går bilen riktigt bra och det är bara att hoppas att grejerna håller och att jag inte blir påkörd eller att vi får något annat problem.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport