Mästaren Filip trotsade skadan – vann dubbelt

SPORTBLADET

Thuresson segrade
i MX1 trots axelskada

Foto: Filip Thuresson vann dubbelt i MX1 i Uddevalla.

2008 blev Filip Thuresson svensk mästare i motocross för första gången, i fjol upprepade han bedriften.

I år började SM-säsongen på sämsta tänkbara vis då han slog upp en efterhängsen axelskada – men i helgen trotsade han smärtorna och vann dubbelt på hemmabanan i Uddevalla.

I juli förra året kraschade Thuresson i ett VM-heat i Uddevalla, och skadade ena axeln – en skada som han sedan har slagit upp vid fyra tillfällen.

– Det handlar om uttänjda ledband och svag muskulatur runt själva axeln, säger Thuresson som kör MX1-klassen för cyklar över 250 kubik, i SM.

Ingen operation än

Men att hamna på operationsbordet kommer inte på tal, i varje fall inte i första skedet.

– Nej, läkaren på Medical Center i Göteborg ville att jag skulle testa med sjukgymnastik först. För om jag opererar mig nu är hela säsongen förstörd, menar Thuresson.

Vid SM-deltävlingen i Uddevalla körde Thuresson med ett specialskydd från EVS som höll axeln på plats. Två solklara heatvinster och nu är Thuresson, trots missen vid SM-premiären, med i leken igen.

– Jag siktar alltid på att vinna. Säsongen är lång och mycket kan hända än, menar Thuresson som inte körde för fullt.

Kramp i armen

– Nej, jag fick lite krampkänningar i ena armen. Kan ha att göra med att jag omedvetet rör mig lite annorlunda på cykeln för att skydda den sargade axeln, säger Thuresson.

I MX2-klassen för cyklar upp till 250 kubik, segrade Alex Eriksson det första heatet och Fredrik Norén det andra. I MX-Girls vann den svenska världsstjärnan Elin Mann stort i båda heaten.

Anders Wallsten/racelife.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport