”Stecka” en uppstickare

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Renaultföraren utmanar den svenska topptrion

Foto: Backmans Foto
Stig-Olov Walfridson satsar på en hel säsong i rallycross-EM.

Kenneth Hansen, Michael Jernberg och Andréas Eriksson får räknas till de stora höjdarna i svensk rallycross, de kör för Citroën, Skoda och Ford och har alla stabila team och stor uppbackning runt sig.

En förare som är minst lika garvad men inte har samma apparat runt sig, är Stig-Olov Walfridson, som trots sin rutin får räknas som uppstickare i gänget.

Förra året slutade Stig-Olov Walfridson sjua i rallycross-EM. Höjdpunkten var utan tvekan segern på hemmaplan i Höljes.

Inför årets premiär i Montalegre har ”Stecka” byggt en ny uppgraderad Renault Clio och det har mekats in i det sista. Teamet har blivit något försenade men hann ändå med att testa hemma i Höljes innan resan till Portugal.

– Vi fick inte riktigt till effekten. Turbon tappade tryck, men det fixar vi under nerresan, förklarar Walfridson i ett pressmeddelande.

Optimistisk inför säsongen

Planen är att köra hela EM-serien och på hemmaplan blir det SM för Walfridson.

– Jag känner mig hoppfull inför säsongen och ser verkligen fram emot både EM och SM.

Och det går definitivt inte att räkna bort Renaultföraren. Förra året hade han en seger och en tredjeplat som bästa resultat. På banan i Montalgre blir det däremot debut eftersom Walfridson valde bort den deltävlingen i fjol.

– Det enda jag vet om banan är att den ligger rätt högt upp så det är lite tunnare luft där. Något annat har jag inte hört, förklarar han på sin webbplats.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport