Sandell hoppas på nya framgångar på asfalt

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

I helgen väntar
Rally Frankrike

Patrik Sandell.
Foto: Skoda
Patrik Sandell.

I Tyskland tog Patrik Sandell sin första VM-seger på asfalt. I helgen är det dags för Rally Frankrike och nu hoppas Skodaföraren på att upprepa triumfen.

Patrik Sandell är ende svensk som tävlar i Rally Frankrike. Nytt för i år är att man tävlar i Alsace i stället för på Korsika där rally-VM har körts sedan 1973.

– Det blir helt nytt för oss allihop. Som jag förstått det så påminner vägarna rätt mycket om Tyskland men det är mer bergigt. Vi kommer att klättra mycket mer uppför och nerför, säger Patrik Sandell i ett pressmeddelande.

Däckvalet avgörande

De branta bergsvägarna kan påverka däckvalet eftersom vägarna kan vara torra på väg upp och blöta på väg ner. Rallyt består av 20 specialsträckor och det börjar på fredagen, med målgång på söndag.

För en månad sedan vann Sandell och hans co-driver Emil Axelsson asfaltrallyt i Tyskland. När det är dags för asfalt igen, så hoppas Sandell på en ny seger.

– Om vi gör allt lika bra nu när det gäller noter och förberedelser så kan vi nog vara med och slåss om topplaceringarna igen, säger Patrik Sandell.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally