Ogier flyttas upp – får köra med Loeb

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Citroën lyfter fram
Ogier från Juniorteamet

Foto: Citroën
Sébastien Ogier firar sin första VM-vinst. Nu blir han uppflyttad i huvudteamet där han får köra med Sébastien Loeb.

Sébastien Ogier vann nyligen sitt första VM-rally och fransmannens övertygande kördning i de senaste VM-tävlingarna har fått teamcheferna att öppna ögonen.

Nu flyttas Ogier upp till Citroëns huvudteam där han får köra tillsammans med Sébastien Loeb.

Citroën är sugen på att ta titlarna i både i märkes-VM och förar-VM. Nu omgrupperar man sina styrkor för att göra det mesta möjliga i kampen med Fordstallet.

Sébastien Loeb leder förar-VM med sina 126 poäng före landsmannen Sébastien Ogier som har 88 poäng. I märkes-VM toppar Citroën på 189 poäng före Ford som har 163.

Ogier får flytta upp

Nu väljer Citroën att lyfta upp Ogier till huvudteamet där han får köra tillsammans med Loeb i grustävlingarna i Finland, Japan och England. Vid dessa tävlingar kommer Dani Sordo som kör i huvudteamet att kliva ner och ta Ogiers plats i Citroëns Juniorstall. Men i asfaltrallyna i Bulgarien, Tyskland, Frankrike och Spanien är Sordo tillbaka i huvudteamet.

Olivier Quesnel som är chef för Citroënstallen förklarar toppningen så här:

– Även om vi nu har fördel i båda mästerskapen måste vi ta vara på alla chanser. Fjolårssäsongen visade hur lätt det kan vända. Med tanke på hur det har gått i säsongsinledningen ser Ogier och Ingrassia ut att kunna uppnå våra mål på grus. Men jag vill inte att folk ska tro att Dani Sordo och Marc Marti varit dåliga. De har haft en problemfylld start och de behöver få tillbaka självförtroendet, säger Quesnel i ett pressmeddelande.

– Att köra i Juniorteamet ger Sordo och Marti chansen att tävla utan press och att hitta känslan igen. Jag tror att det här är vår bästa uppställning för att kunna uppnå våra mål om att ta båda titlarna, säger Olivier Quesnel.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally