Två nya priser på Idrottsgalan

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

På måndag hyllas svenska idrottsutövare på Globen.

Det här året blir det fler än tidigare.

– Vi lanserar två nya priser, säger Idrottsgalans vd Stephan Rimér.

Sedan 2000 har Idrottsgalan ägt rum i Globen i Stockholm. Den 21 januari är det dags igen för at hylla årets främsta idrottsutövare.

Till det här året har Idrottsgalan adderat två priser.

– Det är ett par nyheter som ligger utanför sändningarna, men under banketten. Vi lanserar två nya priser. Det ena är ett domarpris och det andra är ett fair play-pris, säger Idrottsgalans vd Stephan Rimér.

”Så märks det inte”

Berätta om priserna.

– Domarpriset är inte årets bästa domare. Det är egentligen mer en punkt där vi vill uppmärksamma den centrala rollen som domaren har för allt tävlande. Dels hur viktig den rollen är, dels hur emellanåt otacksam den kan vara. Det är en roll som så många gånger innefattar så mycket mer än att hålla reda på regler. Det mest klassiska är att när du gör ditt absolut bästa jobb så märks det inte, säger Rimér.

– Fair play förknippar många med sportsmanship, men jag tycker att begreppet kan innefatta så mycket mer. Idrotten har kraften och förmåga att nå utanför idrottsarenan - både som inspiration och för att ta ställning. Det är också en bit som vi tycker är kul att kunna uppmärksamma när idrotten i sig blir större än själva idrottsutövandet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN