Han bryter båda skidorna: ”Vilket mörker”

avKristoffer Bergström

SPORTBLADET

Du undrar hur maximal otur ser ut?

Fråga italienaren Dominik Windisch som i ett fall bröt båda skidorna och en stav.

– Vilket mörker, säger SVT-kommentatorn Lotta Fahlberg.

Man ska inte skratta åt någons olycka.

Inte ens fnissa.

Men om vi någon gång ska göra ett undantag från regeln och dra minimalt på smilbanden åt en vurpa så kan vi väl välja Dominik Windisch i jaktstarten i Nove Mesto?

Gled in i reklamskyltarna

Italienaren startade som nittonde man, en bit från pallen men med huggläge på topp tio. Fast skyttet krånglade och han samlade på sig sex bom på väg mot mål.

Då. Föll. Han.

Windisch föll så som seriefigurer faller, han gled på snön och upp på reklamskyltarna. När han reste sig var staven av, så han ramlade igen. När han kom upp var ena skidspetsen av och pekade mot skyn. Den andra? Precis lika trasig.

Foto: svt.se/sport

Den gode Dominik, som inte på något sätt verkar ha gjort sig illa, därav vårt minimala leende, plogade ner för resten av backen och fick hjälp av en ledare att byta skidor, vilket numera är enligt regelverket om utrustningen gått sönder.

Samuelsson halkade efter

Med två nya skidor och en ny vänsterstav – men en helt intakt höger! – tog han sig i mål på plats 46, fem minuter från segraren Johannes Thingnes Bö.

För dagens svenskhopp gick det heller inget vidare, men inte på något tragikomiskt sätt. Sebastian Samuelsson, som kom trea i går, sköt illa och föll tillbaka på plats 39. Jesper Nelin körde upp sig 14 placeringar till plats 37.

ARTIKELN HANDLAR OM