”Det var sjukt skönt”

Svenske målvaktshjälten efter dunderskrällen: Hade inte så många chanser

43 raka matcher utan förlust innan cupmatchen, överlägsna ligaledare och en av favoriterna till segern i Champions League.

Men svenske målvakten Karl-Johan Johnsson var inte överdrivet imponerad av PSG efter Guingamps jätteskräll i franska ligacupen.

– De hade inte så många chanser, säger Johnsson till Fotbollskanalen.

En straffmiss och ett mål i baken från Neymar till trots så vände kraftigt nederlagstippade Guingamp kvartsfinalen i den franska ligacupen mot Paris Saint-Germain till seger. Marcus Thuram, son till franske legendaren Lilian Thuram, blev stor hjälte efter att först ha missat en straff men sedan revanscherat sig på en annan av de totalt tre (!) straffsparkar Guingamp fick i matchen.

”Kändes väldigt bra”

I gästernas mål stod Karl-Johan Johnsson som dagen efter jätteskrällen sammanfattar intrycken för Fotbollskanalen.

– Det var gött, det var en fin natts sömn efter den segern eftersom att det också var ett tag sedan senast vi vann, i varje fall när jag spelade också. Det var sjukt skönt, säger Johnsson till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Vi gjorde en väldigt bra match försvarsmässigt och hade nästan 6-3-1 (i formation) när de anföll. Vi stängde ner Di Maria bra och tog bort honom från deras spel. Vi gjorde det väldigt bra taktiskt och kontrade, samtidigt som vi fick med oss straffarna också. De hade heller inte så mycket chanser. Cavani fick något läge direkt när han kom in, men jag gjorde en räddning då. Det var lite skott utifrån som gick över eller utanför och lite hörnor och frisparkar, där jag plockade också boxade en del bollar. Det kändes väldigt bra för egen del, så det var gött.

”Brukar ha svårt för oss”

Johnsson säger att han till och med upplever att Guingamp, just nu jumbo i den franska ligatabellen, märkligt nog ofta har det lättare i mötena med storklubben PSG.

– De brukar ha lite svårt för oss och nu bröt vi deras svit med 43 raka matcher utan förlust, så det var inte många som trodde på det. Jag vet inte varför det är så, men om vi ska ha chans mot dem måste vi göra en maxad insats. Allt måste stämma och vi måste ta vara på våra chanser. Nu fick vi en straff, men missade den och sedan gjorde de mål direkt. Då tänkte man att nu blir det åka av... Men vi klarade upp det och det var starkt. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.