Janne Andersson: ”Har brutit knät”

DOHA. Janne Andersson testade padel.

Då var olyckan framme.

– Jag har brutit knät. De lurade in mig på den där jävla banan och det var så roligt att spela, men så vek sig knät bara.

Sveriges förbundskapten har sedan länge haft ont i knäna. Det är den gamla fotbollskarriären som spökar och Janne Andersson tenderar att vara försiktig. Numera går han långa promenader i stället för att löpa, till exempel. Ändå kunde han inte hålla sig när resten av tränarstaben ville spela padel nere i Doha, Qatar, där landslaget förlagt sin januariturné.

– Jag kan inte springa längre och ändå lurade de in mig på den där jävla banan och det var så roligt att spela, men så vek sig knät bara, säger Janne Andersson.

”Första gången jag spelade padel”

Han fortsätter:

– Det var första gången i livet jag spelade padel. Mitt lag vann, men efter en timme så bröt jag alltså knät. Så om ni tror att jag har fått en hjärninfarkt när jag böjer mig ner så är det bara att jag knappt kan gå, säger Andersson och garvar.

”Bryter gärna nästa knä också om jag vinner”

Vad betyder det? Att ”bryta” knät?

– Det betyder att jag har ett dåligt knä, precis som alla andra gamla fotbollsspelare har i min generation.

En haltande Andersson fick därför, något stapplande, instruera spelarna under träningen.

– Men jag bryter gärna det andra knät nästa gång vi spelar om det betyder att jag vinner matchen...

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.