Sportbladet

Minnesturnering planeras för Ingesson

SPORTBLADET

Alla VM 94-hjältar samlade på fotbollsplan igen.
Det hoppas Elfsborg få till i en stjärnspäckad minnesturnering för att hedra avlidne Klas Ingesson, som avled för en dryg vecka sedan.

Elfsborg planerar nu för en minnesturnering för att hedra Klas Ingesson. Ambitionen är att locka hela VM-laget från 1994 till Borås Arena första helgen i december, skriver Borås Tidning.

Beslutet är taget men upplägget är fortfarande under diskussion. Tanken är att bjuda in till en minnes- och välgörenhetsturnering. Uppslagen är flera, till exempel ett lag innehållande spelare från VM -94, ett mixat Elfsborgslag med spelare från nu och då, ett TV-lag och ett Klas Ingesson-lag, representerat av utländska profiler från Ingessons tidigare proffsklubbar.

– Jag säger inte att det blir så här, vi har en önskan om det, men allt är fortsatt i planeringsstadiet. Vi kommer att bjuda in VM-laget från -94 och även skicka förfrågningar till klubbar och klubbkompisar Klas kom i kontakt med under hela sin proffskarriär, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson, till BT.

Startar stiftelse

Elfsborg har redan hedrat sin förre tränare bland annat genom att spela i matchtröjor med bild på ”Klabbe” på bröstet, mot Brommapojkarna i sista allsvenska omgången.

Klubben startar även en stiftelse för att hedra minnet Ingesson. Bland de tilltänkta styrelsemedlemmarna finns frun Veronica Ingesson och assisterande Elfsborgstränaren Peter Wettergren, barndomsvän till Klas.

"Stiftelsen Hedra Klas Ingesson ska i första hand stödja, stimulera och belöna intressen för att utveckla IF Elfsborg i Klas Ingessons anda", skriver Elfsborg på sin webbplats.

(Sportbladet-TT)

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet