Svenskarna flydde efter stora fiaskot

Av: Petter Öhrling

Publicerad:
Uppdaterad:

En nattsvart dag för svensk MMA.

Då flydde stjärnorna från media.

– Finns inte mycket att säga, hälsar Ilir Latifi via UFC:s presstjänst.

Det som skulle bli en stor fest slutade i ett monumentalt svenskfiasko. Totalt fyra av sex svenskar förlorade på UFC-galan i Globen. Samtliga tre hemmahopp på huvudkortet blev knockade redan i första ronden.

Först ut av svenskarna var veteranen Tor Troéng som förlorade och lämnade ett stort frågetecken kring sin fortsatta karriär. Därefter vann visserligen Nico Musoke och Magnus ”Jycken” Cedenblad sina matcher – men sedan följde huvudkortet och ett stort antiklimax.

Brutalt knockad

Megahajpade talangen Niklas Bäckström från Luleå blev brutalt knockad av engelsmannen Mike Wilkinson redan efter 1.19 i den första ronden.

Publikfavoriten Ilir Latifi från Malmö klarade knappt två minuter mot polacken Jan Blachowicz. Och Lundafajtern Akira Corassani åkte på en läskig knock efter drygt tre minuter mot amerikanske talangen Max Holloway.

Ingen av de tre svenskarna på huvudkortet kom till mixade zonen efter sina matcher för att tala med media. Inte heller dök de upp på presskonferensen efter galan.

”Bara träna hårdare”

Via UFC:s presstjänst hälsade Ilir Latifi:

– När man vinner är det kul, men i den här sporten måste man lära sig att hantera förluster. Det är bara att gå tillbaka och träna hårdare. Man är alltid ett slag från att vinna eller förlora, säger han.

Hans motståndare Jan Blachowicz till Sportbladet:

– Ledsen om jag krossade några svenska hjärtan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN