Flickvännens sista farväl: ”Min mästare”

1 av 2 | Foto: Kirstie Nicholls och Braydon Smith.
SPORTBLADET

Australien sörjer fjäderviktsboxaren Braydon Smith, 23, som kollapsade och senare dog efter en match.

Utanför Smiths gym samlas sörjande och flickvännen Kirstie Nicholls har skrivit sitt sista avsked på fönstret.

”Min kära Braydo, mitt livs kärlek. Jag kommer alltid att sakna dig, min vackre man”.

Sportbladet skrev i går om Smith vars karriär fick ett tragiskt slut när han avled efter sin första förlustmatch.

Smith fick ta emot flera välriktade slag mot huvudet men trots att han hade det tufft stod han upp genom samtliga ronder och förlorade sedan klart på poäng.

En halvtimme efter matcher började Smith klaga på huvudvärk innan han kollapsade och fördes till sjukhus och hamnade i koma. Två dagar senare beslutade sig Smiths föräldrar för att stänga av sonens livsuppehållande behandling.

”Min mästare, för alltid”

23-åringens gym, ägt inom den boxningsälskande släkten, har blivit en mötesplats för sörjande och blombuketterna fyller hela entrén.

På det stora gymfönstret – där Smith byggt sin karriär – har flickvännen Kirstie Nicholls enligt Courier Mail skrivit ett sista farväl till sin idol:

”Min kära Braydo, mitt livs kärlek. Jag kommer alltid att sakna dig, min vackre man. Du är det bästa som hänt mig. Jag är så lyckligt lottad att ha dig och vara en del av din fantastiska familj. För alltid din. Min mästare, för alltid”.

Försvarar sporten

Det senaste dödsfallet har fått det australiska läkarförbundet att höja röster om att boxning aldrig kommer att vara säkert och bör förbjudas.

Men familjens talesperson James O'Shea håller inte med:

– Allt jag vet är att grabben dog när han gjorde det han älskade. Han hade förmodligen inte velat ha det på ett annat sätt. Han undersöktes av läkare efter matchen och verkade må bra. Han gick runt och pratade med folk. Jag pratade med honom själv. Han verkade må utmärkt.

Pappa Brendon Smith vill inte heller se sporten förbjuden.

– John (motståndaren reds anm.) har ingen skuld i det här och jag vet att Brayd hade hoppats att han fortsätter sin karriär, säger pappan till Sunshine Coast Daily.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning

Australien