Björn Ferry lämnar sitt uppdrag

SPORTBLADET

Hoppar av som ambassadör för Ren Idrott

Foto: Björn Ferry

Björn Ferry lämnar sin post som ambassadör för organisationen Ren Idrott.

Debattartikeln skriven av bland annat styrelseledamot Lars Fins har en bidragande orsak till avhoppet.

– Jag tycker inte att man kan sitta i en styrelse för en sådan organisation om man jobbar för ett kosttillskottsföretag, säger Ferry till SportExpressen.

För drygt en månad sedan publicerades en debattartikel där längdlandslagets förbundskapten Rikard Grip, längdchefen Johan Sares och Lars Fins, koncernchef för hölsokedjan Life och styrelseledamot i Ren Idrott. I artikeln skrev de tre att Riksidrottsförbundet hade fel när de avrådde folk att äta kosttillskott. Något som inte föll Ferry i smaken och ligger till viss del bakom beslutet att lämna sin post som ambassadör.

– Delvis är det så, det kan jag säga. Jag är dessutom ambassadör för Riksidrottsförbundets kampanj mot doping och man kan inte tycka olika saker, säger den forne skidskytten till SportExpressen.

”Det tycker jag är konstigt”

Lars Fins jobbar på ett företag som säljer kosttillskott samtidigt som han sitter som styrelseledamot för Ren Idrott är något som Ferry finner märkligt.

– Jag tycker inte man kan sitta i en styrelse för en sån organisation om man jobbar för ett kosttillskottsföretag. Det tycker jag är konstigt. Jag gillar det inte säger Ferry.

ARTIKELN HANDLAR OM