Förkrossande seger – då svek publiken

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

GÖTEBORG. Innebandyfeber i gruppspelet.

Men när det var dags för kvartsfinal stod Scandinavium öde.

– Det är klart det är en jättestor skillnad, en fullsatt arena blir ju som en extra spelare, säger Martin Östholm efter 17-0 mot Estland.

De tre gruppspelsmatcherna mot Lettland, Tyskland och Finland bjöd på magisk stämning och 9-10 000 åskådare i Scandinavium. Men när Sverige i kväll krossade Estland i kvartsfinalen blev det i stället ett stort antiklimax publikmässigt.

2968 åskådare var den officiella publiksiffran, och varenda läktarsektion gapade öde.

Tolv svenskar i målprotokollet

– Det var kanske inte helt oväntat. En torsdagskväll, och en match som de flesta nog visste att vi skulle vinna. Just den här matchen behövde vi kanske inte den extra styrkan från publiken, men det är klart att det blir en extra push när det är mycket folk på plats, säger Martin Östholm.

Sverige hade 3-0 efter den första perioden, men när orken tröt för estländarna rann det iväg på resultattavlan. Tolv svenska spelare hamnade till slut i målprotokollet.

– En sån här match är bara positiv för oss. Vi behöver inte slita så mycket och många spelare får gå in och göra mål, säger storstjärnan Kim Nilsson.

”Tur vi inte behövde publiken”

Vad säger du om stämningen?

– Det var tur att vi inte behövde publiken i dag. De får komma på lördag i stället, det är alltid mycket roligare att spela inför mer publik. Det känns i stämning och allt. I dag behövde vi inte det, men jag tror att det blir fullsatt både i semifinalen på lördag och finalen på söndag. Då blir det annorlunda.

I semifinalen väntar förmodligen Schweiz, där Nilsson i vanliga fall spelar i ligan.

– Ja, jag har bra koll på dem. De är skickliga när de får spela sitt spel, men inte lika bra på att föra matcher.

Ni är favoriter?

– Ja, nu fick vi ju vila oss igenom den här matchen, samtidigt som de spelar först i morgon. Så de får ett tajtare schema än oss, medan vi får vila. Så det är fördel för oss på många plan, så det ser bra ut.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN