Alpint

”Det blev lite för bra fest...”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Hargin om segerpartyt, väderkaoset och VM

BEAVER CREEK. Hur firar man en världscupsseger?

Fråga Mattias Hargin – han vet.

– Det blev en bra fest, lite för bra, säger han.

Mattias Hargin vann karriärens första världscupseger i Kitzbühel förra helgen. När han sedan kom hem till Engelberg väntade en överraskningsfest på 29-åringen.

– Det blev en bra fest, lite för bra. Men man måste fira en seger och det gjorde jag...

Får man fira mitt under säsong?

– I fall man vinner första får man göra det. Men jag hinner ladda om och jag tror att det har varit bra för huvudet att få njuta av segern och ta med det framåt.

”Inte optimalt”

Stjärnan är nu på plats i Vail där VM redan är i full gång. Hargin får dock vänta till mästerskapets sista dag innan det är dags för slalom.

– Det är kul att komma hit. Man blir lite mer närvarande och kanske taggar till lite extra. Det ska bli kul att komma igång att träna här och checka av att allt stämmer för det är lite annorlunda. Jag har en plan A, B och C, lite olika typer av skidor och pjäxor som står redo därför vill man ut och testa, säger Hargin som precis som resten av det svenska herrlaget fick lämna uppladdningslägret i Steamboat Springs på grund av snökaoset.

– Det var inte optimalt. Men jag bodde skitbra så jag har levt som en kung där borta. Men det blir lite kaos och man märker på tränarna att det blir lite frustrerad. Vi är vana, men det blir lite extremt när man rest så långt och helt plötsligt måste ändra planen. Men det var bara att hoppa in i bilen och dra vidare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint