Mørk fortsätter i landslaget efter konflikten

Foto: TT
SPORTBLADET

Nora Mørk och det norska handbollsförbundet är överens efter konflikten över läckta, privata, bilder.

Nu fortsätter hon i landslaget.

– Det är vi väldigt glada för, säger handbollsförbundets ordförande Kåre Geir Lio till norska TV 2.

Den norska handbollsstjärnan Nora Mørk hotade att sluta i landslaget i protest mot hur det norska handbollsförbundet hanterat händelserna efter att hennes mobiltelefon blivit hackad och privata bilder spreds på internet.

Nu ska parterna ha hittat en lösning och konflikten ska vara över. Och nu kommer Mørk att fortsätta i landslaget, uppger den norska TV 2.

– Nora har uttryckt en önskan om att fortsätta i landslaget och det är vi väldigt glada för, säger handbollsförbundets ordförande Kåre Geir Lio till tv-kanalen.

"Nya rutiner"

Parterna har förhandlat under ett par dagar och förbundet ska nu ha upprättat riktlinjer för hur man framöver ska hantera situationer likt ett sådant som Nora Mørks.

– Vi är eniga om att införa nya rutiner i sådana här frågor och Nora tycker också att det är en bra lösning, säger Kåre Geir Lio.

Mørk och förbundet har legat i fejd sedan i höstas. Konflikten trappades upp efter att det sipprade ut under handbolls-EM i Kroatien att de läckta bilderna ska ha cirkulerat i den norska herrtruppen. Detta ska förbundet ha känt till redan i oktober 2017. Men Mørk och förbundet kom inte överens om vad som behövde göras då och två dagar före julafton ska Norges idrottsförbund ha fått kliva in för att hjälpa till i förhandlingarna.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Krävde offentlig ursäkt

Sedan var hon irriterad på att förbundet velat förhala förhandlingarna för att inte störa herrarnas EM-spel.

Då gick hon ut och krävde en offentlig ursäkt och ett erkännande av att förbundet tagit för lång tid på sig att hantera situationen.

– Jag håller inte med dem om att de har gjort vad de har kunnat. När någon blir sexuellt trakasserad på jobbet ska det inte dröja två månader innan vi har ett möte om det. Det är inte bra nog för mig eller för nästa person som utsätts för det, sade hon då till VG.

Förbundet vägrade att be om ursäkt.

– Vi har gjort så gott vi kunnat och diskuterat detta i många, många timmar. Att vi inte skulle ha tagit detta på allvar, arbetat fort nog eller gjort det vi till synes borde ha gjort stämmer inte, sade Kåre Geir Lio då.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll