Northug tillbaka i landslaget efter petningen

avSimon Sjöstrand

Foto: Ulf Palm/TT
Petter Northug är med i världscupen i Lillehammer till helgen. Arkivbild.

Han petades från världscuppremiären i Ruka.

Nu är Petter Northug, 31, tillbaka i landslaget.

Norrmannen är uttagen till helgens tävlingar i Lillehammer.

Petter Northug, 31, har fått en tuff start på tävlingssäsongen. Först missade storstjärnan Norge-premiären i Beitostölen på grund av sjukdom och sedan blev han petad i världscuppremiären i finländska Ruka i helgen.

– Han är oenig med oss i uttagningen. Han är frustrerad, han gav uttryck för det och det förstår jag väl. För är det något som betyder något för Petter nu är det att komma till OS, sa landslagschefen Vidar Löfshus.

Efteråt har det rapporterats om ett bråk mellan Northug och landslaget där Northug bland annat hånat sina landsmän på Instagram, samtidigt som norrmannen har svarat för blygsamma resultat i mindre tävlingar på hemmaplan.

”Måste höja sig flera hack”

– Han måste höja sig flera hack till nästa helg, sa tränaren Stig Rune Kveen och syftade på världscuptävlingarna i Lillehammer.

Och där kommer Northug mycket riktigt till start.

Northug finns med i den 15 man stora truppen och kommer därmed att göra comeback i den norska landslagsdressen. Han kommer att tävla i både sprint och skiathlon och bland annat ställas mot säsongsinledningens stora utropstecken – Johannes Hösflot Kläbo, 21.