Sommarjobbaren som blev mångmiljonär

SPORTBLADET

Så blev Melanie en av de rikaste inom dampokern

Foto: Melanie Weisner är framgångsrik vid pokerborden.

Det började med att hon sommarjobbade på en restaurang.

Då blev hon bjuden på en pokerkväll – och gjorde succé direkt.

Nu är Melanie Weisner med på listan över de kvinnor som har tjänat mest pengar genom tiderna på poker.

Melanie Weisner, 25, har framför allt gjort sig ett namn som en bra nätpokerspelare. Men hon har även nått stora framgångar som live-spelare. Bland annat har hon tagit sig till ett par finalbord i EPT-tävlingar och är den enda spelaren som har vunnit två EPT Ladies Championship-event.

Förra året var hon dessutom den kvinna som vann pengar flest gånger i World Series of Poker, hela fem gånger.

Jobbade på restaurang

Det var förmodligen ingenting hon räknade med i början av 2000-talet, innan hon började på universitetet i New York. Innan dess hade hon nämligen inte spelat någon poker.

– Under det året mellan high school och college då jag inte pluggade något jobbade jag på en restaurang och blev inbjuden till en pokerkväll. Det var i en killes hus – riktigt långt borta, berättar hon i en intervju med Poker News, och fortsätter:

– Det var attraktivt på väldigt många sätt. Dels fick jag köra, vilket var häftigt då jag precis hade fått mitt körkort. Så att jag fick köra 45 minuter, det var häftigt. Och så skulle vi vara på ett ställe med äldre personer, och vi visste att det skulle vara alkohol där. Så det var också en stor sak.

”Var så häftiga”

Weisner berättar att hon körde till stället tillsammans med en kompis.

– Vi hade med oss en del öl och tyckte att vi var så häftiga. Sedan spelade vi en 20-dollarturnering i min arbetskollegas garage, där det kanske var 40 personer. Och jag vann den! Så jag tyckte att jag var helt grym.

Det var starten på Weisners pokerkarriär, vilket dock fick sig ett litet bakslag samma kväll...

– Det slutade med att jag gav tillbaka pengarna, då jag gick tillbaka till pokergaraget hela tiden – och aldrig vann igen. Men jag tyckte att jag var så, så bra. Men jag visste egentligen ingenting om poker på den tiden. Jag visste att min bror spelade nätpoker, men jag hade inte undersökt det närmare. Men jag gillade verkligen att spela det, och uppskattade verkligen uppmärksamheten då jag var den enda tjejen i ett gäng fullt med killar.

Weisner fortsatte sedan att spela – och har tjänat stora pengar på det.

Med på topplista

Sammanlagt har hon, enligt Poker DB vunnit totalt 419 071 dollar i livetävlingar, motsvarande drygt 2,8 miljoner kronor. Endast 39 kvinnor är före henne på den rankingen.

Dessutom har hon vunnit mycket online.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker