”Spelade dåligt” – dumpad av pappa

”Det är barnmisshandel”

En Stockholmspappa tyckte att sonen hade varit för dålig på innebandy.

Därför lämnade han kvar pojken utanför arenan i Uppsala – och sa åt honom att gå hem.

– Det är barnmisshandel, det värsta jag varit med om på 25 år, säger Conny Eriksson som hittade den gråtande pojken.

”Barnmisshandel” Tränaren i Sirius A-lag hittade pojken. ”Det är helt fruktansvärt” säger han.
”Barnmisshandel” Tränaren i Sirius A-lag hittade pojken. ”Det är helt fruktansvärt” säger han.

En pojke hade spelat klart Storvretacupen och ville åka hem till Stockholm.

Men hans pappa var långt ifrån nöjd med pojkens insats. Han övergav honom därför vid arenan utanför Fyrishov i Uppsala med bara matchkläder på sig.

Sju-åtta minusgrader

Conny Eriksson, ledare för Sirius A–lag, hittade pojken ensam i kylan. Han bedömer att han var mellan nio och elva år.

– Jag skulle lämna material och såg en pojke stå ute. Det var ju sju-åtta minusgrader ute och han hade bara matchkläder på sig, så jag sa åt honom att gå in i värmen och vänta.

Pojken gick in och Conny Eriksson lämnade av materialet. Tio minuter senare var han tillbaka och såg att pojken fortfarande stod där. Han gick fram till pojken som började gråta och berätta att hans pappa åkt.

”Det är barnmisshandel”

Conny Eriksson försökte få ordning på situationen. Han lånade pojkens mobil och ringde upp pappan för att fråga vad som hade hänt.

– Jag presenterade mig men han sa bara att jag inte hade med det hela att göra, att ”pojken hade spelat för jävla dåligt och kunde gå hem”.

– Det är så fruktansvärt, sådant här får inte hända. Jag har varit tränare i 25 år och det har ju varit en del konstiga föräldrar, men det här är det värsta jag har varit med om.

”Inte många timmars sömn”

En familj till en lagkompis skjutsade sedan hem pojken.

– Det har inte blivit många timmars sömn i natt, kan jag säga. Jag har tänkt så mycket på den där pojken, på hur det blev för honom att komma hem. I stunden så kändes det viktigt att få hem honom till Stockholm, men jag undrar ju hur han har det, vad fan som hände när han kom hem, säger Conny Eriksson.

Generalen upprörd

Storvretacupens general Peter Wennberg försöker nu ta reda på vad som hade hänt.

– Jag har varit i kontakt med ordföranden i den aktuella innebandyklubben och uppgifterna går isär. Vi försöker nu reda ut det hela, säger Peter Wennberg.

Han berättar att han även blivit uppringa av de sociala myndigheterna i Stockholm.

– De ville precis som vi alla ta reda på vad som egentligen skett.

Har polisanmält

Flera upprörda människor har under söndagsmorgonen också kontaktat Uppsalapolisen och minst en av dem har polisanmält händelsen.

– Jag kan bekräfta att en privatperson har polisanmält. Vi undersöker det inträffade men vi har än så länge inte pojkens namn, säger Fredrik Magnusson, inre befäl vid Uppsalapolisen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN