Skapade fejkhemsida – ville slippa dopningsavstängning

SPORTBLADET

All Star-spelaren försökte lura ligan och spelarfacket

Foto: Melky Cabrera håller upp MVP-priset efter årets All Star-match.

Basebollstjärnan Melky Cabrera har hamnat i rejält blåsväder.

Efter att ha fastnat i en dopningskontroll lät San Francisco Giants-spelaren tillverka en fejkad hemsida med ett påhittad preparat för att försöka undkomma straff.

Ligan avslöjade dock bluffen – och nu straffas han med 50 matchers avstängning.

Outfieldern Melky Cabrera, 28, testades positivt för förhöjda testosteronvärden i juli. För att undkomma en 50 matcher lång avstängning lät Cabrera en konsult till sin agentfirma skapa en fejkad hemsida med en påhittad produkt.

Spelaren hoppades sedan att ligan (Major League Baseball) och spelarfacket skulle köpa förklaringen att spelaren av misstag fått i sig ett dopningsklassat preparat via en felaktigt innehållslistad produkt på internet.

Tar på sig all skuld

Men ligan avslöjade bluffen och på onsdagen startade den 50 matcher långa avstängningen som planerat.

– Det fanns en produkt som de påstår orsakade det positiva testet. Men basebollen (sporten) kom underfund med bluffen ganska fort, säger en källa till New York Daily News, som avslöjat härvan.

Cabrera ska ha erkänt bluffen och tar på sig all skuld. Spelarens agenter Seth och Sam Levinson påstår att de inte hade någon som helst kännedom om hemsidan och skjuter över allt ansvar på sin klient Cabrera och konsulten som skapade fejdsidan.

En utredning om bedrägeriet pågår och vilket straff som väntar spelaren utöver dopningsavstängningen på 50 matcher är oklart.