Boxning

Haye vinnare i hatmatchen

Av: 

Stefan Alfelt

SPORTBLADET

Haye sänkte Chisora – sen försonades de i en kram

David Haye slog ner Dereck Chisora två gånger i femte ronden.

Sedan både skakade han hand med och kramade om motståndaren han hatat så intensivt i flera månader.

– Det där tillhör underhållningen. Nu efteråt finns ingen anledning att fortsätta, säger Haye.

Chisora hade lovat att vara mer galen än någonsin tidigare i ringen men det blev aldrig en galen match på regnpinade Boleyn Ground. Det blev en fantastisk match.

– Slagen som avgjorde är de bästa jag någonsin slagit i min karriär, säger Haye.

Han sänkte först Chisora med en höger-vänster-kombination. Chisora kom upp och försökte med en vild attack men hade inte tajmingen som behövdes. Haye kontrade med fyra fullträffar varav de två sista var direkt förödande.

”En fantastisk match”

– Det var en fantastisk match. Jag njöt av den fram till jag hamnade i golvet. ­Bara att erkänna att jag mötte en mycket bättre motståndare, men jag kommer tillbaka, säger Chisora.

En tydlig hälsning till hans promotor Frank Warren som sagt att Chisora aldrig kan bli världsmästare om han inte klarade att slå Haye och att detta därför skulle bli sista matchen.

David Haye förde matchen från första ronden till den tog slut efter 2.59 i femte ronden, men Chisora värjde sig bra från slagserierna och var farlig men oprecis i sina vildsinta kontraattacker.

Vill möta Klitjko

– Det var en jobbig match. Dereck träffade tungt ­ibland, säger Haye.

Som nu vill förlänga sin comeback.

– Jag hoppas att Vitalij Klitjko såg den här matchen och vad jag kan göra i ringen. Innan han slutar boxas och blir politiker på heltid bör han möta mig, säger David Haye.

De fem ronderna inför omkring 30 000 åskådare på West Hams fotbollsstadion var en tungviktsboxning som man inte sett på många år. Långt från Klitjkobrödernas­ kliniska närmast maskinella utnötningsboxning.

Det här var fajt med känslor även om känslorna ­efteråt ändrades till något helt annat än det vi sett och hört sedan de två boxarnas improviserade nattliga fajt i München i februari.

– Efter att ha mött Dereck i ringen har jag en helt annan respekt för honom, säger Haye om varför hatet vänts till leenden och omfamningar.

– Det här var fantastiskt. Jag har aldrig boxats med den stämning som fanns här i kväll, säger David Haye.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning