Sommar-OS

Glädjebeskedet – Berglund skadefri

Av: 

Angelica Lundberg

SPORTBLADET

Emma skadefri – lämnade klartecken tillspel: ”Hälsenan är frisk, kan gå för fullt”

Emma Berglunds skadekänning är över.
Emma Berglunds skadekänning är över.

I går fick damlandslaget det positiva beskedet de väntat på.

Mästerskapsdebutanten Emma Berglunds hälseneproblem är borta.

– Den är fullt frisk igen så jag kan gå för 100 procent i dag, säger hon.

Efter alla skadeproblem plockades backen Emma Berglund in i damlands- lagets trupp. För knappt en vecka sedan spelade hon sin sista match med Umeå IK före OS-uppehållet. Då drabbades hon själv av en skada.

– Hälsenan var överansträngd och då tog vi det säkra före det osäkra och lät henne vila samtidigt som vi la upp en rehabplan, säger Sara Königsson, sjukgymnast i Umeå IK.

Emma Berglund har blivit testad under landslagets samling i Visby och responsen som kom var positiv.

– Jag körde på redan på träningen i går men i dag kan jag verkligen gå 100 procent, säger hon.

”Fullt fokuserad”

Emma hann själv inte ens bli nervös över om hennes OS skulle vara i fara.

– Det krävdes någon extra dags vila och tester men jag har fått lugnande besked redan från början av både läkare i Umeå och här nere i Visby. Därför kände jag aldrig någon stress. Nu längtar jag bara efter att få komma i gång och jag är fullt fokuserad på uppgiften, säger hon.

Även förbundskapten Thomas Dennerby är lugnad av beskedet.

– Hon hade känningar i en hälsena men kommer kunna träna för fullt i dag.

”Helt skadefri”

Caroline Seger som ådrog sig en fotskada i slutet av april när Tyresö mötte Jitex är också tillbaka i full kraft.

– Jag är helt skadefri och det känns riktigt bra. Det har varit mycket matcher nu på slutet och det har varit givande för mig, säger hon.

Detta innebär att alla spelare i damlandslaget just nu är helt fria från skador och kan förbereda sig på bästa sätt för OS under lägret på Gotland.

– Vi ska ta vara på dagarna nu och se till att alla ligger på samma fysiska form då vissa har haft mer ledigt än andra, säger Seger.

SKADORNA SKAKAR SVERIGE – LÄGET FÖR SPELARNA

Mittbacken Charlotte Rohlin missar OS på grund av att hennes korsband är av. MISSAR OS!

Mittbacken Sara Larsson har haft en krånglande häl och bara spelat fyra minuter denna säsong. Därför är hon reserv till OS-truppen på hemmaplan och åker inte med till London i första hand. RESERV!

Mittbacken Linda Sembrant åkte på en handskada i slutet av mars och missade landskampen mot Kanada. Hon hade även problem med ett lår i slutet av maj och missade ytterligare en landskamp men har nu återhämtat sig och finns med i OS-truppen. TILLBAKA!

Mittbacken Stina Segerström har haft problem med en vad och sedan skadade hon också axeln allvarigt i Göteborgsderbyt mot Jitex i början av maj. Läkarundersökningen visade två avslitna ledband men Segerström har ändå tagit en reservplats till OS och åker med laget. RESERV!

Caroline Seger bars av planen med bår i slutet av april när hennes Tyresö mötte Jitex. Högerfoten var rejält stukad men inget var sönder och därför är hon redo för OS. TILLBAKA!

Therese Sjögran skadade sig på en träning i slutet av maj och det visade sig att främre korsbandet var av så därför missar mittfältaren mästerskapet. MISSAR OS!

Backen Emma Berglund fick en överansträngd hälsena för en vecka sedan när Umeå IK mötte Piteå. 23-åringen ska fylla upp backbehovet i landslagstruppen och har efter vila och rehab inga problem längre och kan starta i OS. TILLBAKA!

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommar-OS