Loeb mot nästa titel

avAnna Andersson

Publicerad:

Andersson stark i Finland

Foto: AP

Sebastien Loeb vann sin tredje seger i Finland.

Och tog ett ännu fastare grepp om VM-titeln.

– Det är fantastiskt att slå de finländska förarna här, säger han.

Fransmannen vann trots att det inte var någon stallorder i Finlands VM-rally och tvåa i mål var hans Citroënkollega Mikko Hirvonen, 6,1 sekunder bakom Loeb.

Detta var den fjärde dubbelsegern i rad för Citroén och fjärde segern i rad för Loeb.

– Detta var ett rally som jag inte var tvungen att vinna, utan där jag ville ta många poäng, säger Loeb som även vann powerstage.

– Det är fantastiskt att slå de finländska förarna här. Det är ett otroligt rally och många av förarna är näst intill oslagbara hemmaplan, ändå lyckades jag vinna för tredje gången. Jag visste att jag skulle starta snabbt och få en bra rytm. Jag hade egentligen inga problem alls och kunde köra riktigt fort.

Andersson vann Super 2000

Jari-Matti Latvala, Ford var trea och Petter Solberg, även han Ford fyra. PG-Andersson, Proton, slutade på elfte plats i WRC, men han och kartläsaren Emil Axelsson vann 2000-klassen.

Han och britten Craig Breen skiftades om i ledningen, men Breen tvingades till slut bryta i slutet av loppet. Även Andersson hade problem med en trasig drivaxel under loppet.

– Vi har verkligen kämpat hårt i helgen och det gav resultat, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Svensk i mästerskapsledning

Det betyder att fransmannen Sebastien Loeb nu leder VM med 43 poäng när det återstår fem tävlingshelger av rally-VM. I Super 2000 klassen är det PG Andersson som leder.

Nästa deltävling avgörs i Tyskland i slutet av augusti.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport