Annas motorlista 25/2

avAnna Andersson

Publicerad:

Varje vecka i Sportbladet

1) Tom Blomqvist

Rally-Stigs son är tänkt att gå i Lewis Hamiltons fotspår. McLaren har gett honom en plats i sitt förarprogram. Målet är givet.

F1 så klart.

2) Kamui Kobayashi

Saubers förare avslutade veckans F1-tester i Barcelona med veckans bästa tid. Ett test, sartar den 1 mars, återstår innan det är dags för säsongsstart. Även Pastor Maldonado, Williams har varit snabb under de två avslutande dagarna.

3) Pontus Tidemand

Vann den första deltävlingen i rally-SM och dominerade även den andra.

– Jag känner mig ganska självsäker och har bra kontroll på tempot, säger han.

4) Patrik Sandell

Tillsammans med Staffan Parmander får han chansen igen. De ska köra Portugals WRC i en Mini John Cooper Works WRC, driven av engelska Prodrive, och precis som i Svenska rallyt kommer de att bli teamkollegor med spanjoren Daniel Sordo.

5) Jimmy Eriksson

Får chansen att köra för Lotus. Han har fått en plats i F1-stallets förarutvecklingsprogram och han ska köra F3 för det klassiska stallets nystartade team.

6) Leon Haslam

Opererade sitt brutna skenben under torsdagens morgon, inte ens 24 timmar senare fick han gröns ljus av läkaren inom Superbike. Han kunde köra fredagens kval. En ny läkarkontroll görs i dag och efter det tas beslutet om han ska köra VM-premiären på söndag eller inte.

7) Danica Patrick

På söndag är det dags Daytona 500 och NASCARS sprint cup är igång igen. Amerikanskan som varit så populär när hon kört Indycar startar långt bak efter en krasch. Poleposition har Carl Edwards, som tvåa startar mästaren Tony Stewart,

8) Michael Schumacher

Gör sitt sista år på kontraktet med Mercedes och under här säsongen kommer vi att skriva spaltmeter om ifall han fortsätter eller inte. Redan nu, under testerna i Barcelona har snacket börjar och enligt Ross Brawn har Mercedes ännu inte erbjudit honom en förlängning av kontraktet.

9) Henning Solberg

Han finns inte med på den offentliga anmälningslistan till Mexikos VM-rally. Men enligt kartläsaren Ilka Minor ska ekipaget komma till start.

10) Mikael Max

Speedwayföraren har begärt sin förra klubb, de tidigare svenska mästarna Lejonen, i konkurs.

– Vi skyldiga honom ungefär 75 000 kronor, säger Fredrik Junkell som är pressansvarig i Lejonen till P4.

Motorstopp: Kimi Räikkönen

Fick aldrig chansen att testa i Barcelona. Lotus fick problem med ett chassi redan den första dagen och avbröt F1-testerna i Barcelona. Till nästa vecka räknar dock stallet med att vara med igen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1