Öppnar utredning efter Northugs bild

Infekterat efter hånet: Hanterar det direkt med Petter

Foto: Bildbyrån

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

Petter Northug är rejält besviken på den norska landslagsledningen efter petningen från världscuppremiären i Ruka.

Efter att 31-åringen protesterat med en ironisk bild på Instagram svarar nu norska skidförbundet med att start en internutredning.

”Det här är ett personalärende”, bekräftar mediaansvarige Gro Eide för TV2.

Trots tio uttagna namn fick Petter Northug inte plats i Norges trupp till världscuppremiären i finska Ruka kommande helg. Något som retade upp skidstjärnan rejält.

Protesterade på Instagram

31-åringen valde att på Instagram protestera mot petningen med en ironisk bild på landslagschefen Vidar Løfshus och Tor Arne Hetland. Där syns ledarna debattera uttagningen i en fiktiv dialog.

Foto: Instagram/jantelov1

”Vi tar väl inte med Northug till Ruka?”

"Absolut inte. Vi måste prioritera medaljhopp under en OS-säsong. In med (Pål) Golberg, (Simen Hegstad) Krüger, (Hans Christer) Holund, (Didirik) Tønseth, (Sondre Turvoll) Fossli och (Erik) Brandsdal. Det är ju mästerskapsåkare med X-faktor".

"Men får vi inte skit i pressen?", undrar den ene ledaren och får svaret att tidningen Dagbladets krönikör Esten O kommer att stötta dem.

”Hanterar det direkt med Petter”

Nu bekräftar norska skidförbundet att de öppnat en internutredning mot Northug.

”Det här är ett personalärende som vi hanterar internt och direkt med Petter Northug”, bekräftar mediaansvarige Gro Eide för TV2.

Petter Northugs manager Are Sörum Langås menar att han inte fått information om att ett ärende mot åkaren inletts.

– Det här är humor i stridens hetta och Petter har självklart inga negativa tankar om sina landslagskompisar. Petter använder mycket självironi på Instagram-kontot och det här tar nog bara de andra landslagskillarna med ett leende. De har ju själva visat på sina konton att det är högt till tak, säger Sörum Langås till TV2.

Northugs fyra största hån mot Sverige 00:50
ARTIKELN HANDLAR OM