Hyllad av Forsberg

SPORTBLADET

Johansson: "Skitkul att kungen kom för att titta"

Foto: med sällskap Tomas Brolin, Peter Forsberg och hans kvinnliga sällskap såg från första parkett Tomas Johansson vinna semifinalen mot James Blake. ”Det är inte direkt som när jag och Brolin lirar”, säger Foppa.

Framför ögonen på vännen – hockeyikonen Peter Forsberg – passade Thomas Johansson på att spela drömtennis och ta sig till final i Stockholm Open.

– Skitskoj att kungen kom för att titta, säger Johansson om ”Foppa”.

Peter Forsberg besökte i går Stockholm och Kungliga Tennishallen för att se vännen Thomas Johanssons semifinal i Stockholm Open mot amerikanen James Blake.

– Kul! Jag har varit på US Open och gillar tennis. Jag har träffat Thomas tidigare men aldrig sett honom spela, säger Peter Forsberg.

”Foppa”, hans kvinnliga sällskap, samt kompisen Tomas Brolin fick se Thomas Johansson vinna med 3–6, 6–1, 7–6.

– Verkligen spännande. Jag blev förvånad över hur snabbt det gick, när man sitter så nära ser man verkligen hur bra de är. Det är inte direkt som när jag och Brolin lirar.

Ska du se finalen i dag?

– Ja, jag tror det.

Thomas Johansson:

– Det var länge sen det var så här kul att spela tennis. Allt folk och stämningen, det var fantastiskt skoj.

Gäller att ha kul

Hur ska du göra för att besegra Ivo Karlovic?

– Eftersom många tycker att det är tråkigt att möta honom gäller det för mig att ha kul ute på banan. Det gäller att jag spelar aggressivt och hugger när han har ett dåligt servegame.

Hur bra kompis är du med Peter?

– Även om jag inte känner honom så jättebra verkar han vara en kalaskille. Jag och Tomas Brolin är bra kompisar sedan länge och han sms:ade och sade att Peter ville komma och titta. Det är jätteskoj att kungen vill komma och titta på mig när jag spelar tennis. Om han vill ha en biljett till finalen kommer han att få det, haha.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis