RIK riskerar tvångsnedflyttning

SPORTBLADET

”Klubben är medveten om att man befinner sig i ett dystert läge”

Sportsligt går det utmärkt för det tjugofaldiga mästarlaget Redbergslid, som är trea i handbollens elitserie, men ekonomin är dålig. Rentav så svag att Göteborgslaget riskerar tvångsnedflyttning vid säsongens slut.

Sedan tre år tillbaka krävs ordnade finanser för att få elitlicensen förnyad, ett krav som Redbergslid inte uppfyller i dagsläget. I onsdags satt delar av klubbens styrelse i möte med Svenska handbollförbundets liganämnd, den instans som beslutar vilka lag som beviljas elitlicens.

– Klubben är medveten om att man befinner sig i ett hyggligt dystert läge, säger liganämndens ordförande Stefan Karlsson till TT.

– Redbergslid har akuta problem, främst gäller det skatteskulden som har ökat den senaste tiden och som faktiskt hotar att försätta klubben i konkurs.

Skatteskulden är uppe i över en halv miljon kronor. Dessutom är klubben skyldig pengar till förbundet.

– Vi presenterade en plan och den är väldigt enkel. Vi ska öka intäkterna och skära i kostnaderna, säger Redbergslids kassör Torild Berg till TT.

– Vi är hoppfulla och tror att det kommer att lösa sig, vi hoppas på en del reklamintäkter framöver. I mitten av januari kommer vi att veta mer om vartåt det lutar.

Hittills har inget handbollslag tvingats spela i en lägre division på grund av dålig ekonomi, men för Redbergslid kan det bli verklighet när liganämndens beslut kommer i mars. Då gäller det för den klassiska klubben att ha fått in mer pengar än man har betalat ut.

Mattias Danielsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll