Två mål av Ronaldinho när Barcelona vann

SPORTBLADET

Säsongens första förlust för Valencia

Madrid (TT-Reuters)

Ronaldinho och Lionel Messi såg till att Barcelona utökade ledningen i den spanska fotbollsligan. Ronaldinho svarade för två av målen i 3–1-segern hemma mot Sevilla. Det första slog han in på straff och det andra direkt på frispark.

– Kvalitén som Ronaldinho höll i den här matchen hjälpte oss väldigt mycket, berömde Barcelonatränaren Frank Rijkaard.

Huvudpersonen själv, som haft en svacka sedan VM i somras, var givetvis belåten med sin insats.

– Sakta men säkert blir jag bättre och bättre. Jag vet att jag fram till nu inte har nått upp till de förväntningar som många har på en spelare som blivit utsedd till världens bäste, sade Ronaldinho.

Argentinaren Messi gjorde det tredje målet helt på egen hand.

Barcelona har öppnat serien på ett imponerande sätt och är det enda laget som fortfarande är obesegrat efter att Valencia förlorat sin första match med 3–2 mot Celta Vigo. Valencia är nu tre poäng efter Barcelona på första plats.

I botten av tabellen

I botten av tabellen tog Athletic Club från Bilbao sin första seger för säsongen när man slog Gimnastic borta med 3–2. Men man var nära att tappa en 3–0-ledning trots en man mer på planen.

Baskiska kollegorna Real Soceidad har det dock fortsatt tungt. Fjärde raka förlusten kom hemma mot Zaragoza (1–3) och laget är fast förankrat i botten. Tvåan nästa?

Den sena kvällsmatchen mellan Betis och Deportivo blev en dramatisk historia med massor av målchanser, flera stolp- och ribbträffar och två utvisningar.

Betis kunde till slut kvittera på övertid på straff till 1–1.

Sportbladet.se , TT