Malmöspelarna har inte förtjänat sin lön

SPORTBLADET

ÄNGELHOLM. Percy Nilsson vill göra Malmö Redhawks till ett aktiebolag för att slippa öppna den egna börsen efter varje floppår.

Tyvärr, Percy!

Du får nog hosta upp ett gäng nya miljoner i vinter om inte nya Malmö arena ska bli en arena alldeles för fin för Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Foto: På fall Malmös målvakt, Jani Hurme, hade ingen bra dag när hans Redhawks förlorade tungt mot ärkerivalen Rögle i går. En seger som var helt rättvis för de vitgröna.

Rödhökarna visade inga som helst kvaliteter för elitseriespel mot Rögle som komfortabelt fick dominera sen man vänt två underlägen. Kenny Jönsson är outstanding i serien och bredvid honom var det fullt av spelare som skapade ett lag överlägset Malmös tafatt tröga manskap.

Backen Daniel Sondell gjorde en kanonmatch. Andrée Persson briljerade med fantasi och teknik. Brett Harkins har kallats gammal – i går tackade han för Jyrki Välivaaras indianare modell grövre och hängde upp matchvändande 2–2 i krysset.

Hurme är på väg att tappa greppet

Frånsett Carl Söderberg, Mikael Wahlberg och Marcus Paulsson visade Malmös spelare varken att de ville eller kunde spela bra hockey.

Målvakten Jani Hurme är kanske på väg att tappa greppet totalt. En vecka efter matchstraffet mot Bofors slog han först ned Mikael Gath med en höger och slog sen ytterligare en i ansiktet på Gath när Röglespelaren rest sig efter en halv minut. Båda fick två plus två för ruff, vilket måste vara ett av årets mest parodiska domslut eftersom Gath inte ens hann försöka slå tillbaka innan det låg fem-sex man över de bråkande.

En så lättirriterad Hurme är ett av Malmös interna hot på vägen tillbaka till elitserien. Och med ett så trögt försvar och ett så impotent anfallsspel som i går är man klart efter Leksand i kvalitet och absolut inte bättre än varken Rögle eller Västerås.

Tar sig inte till elitserien

Det är lite tidigt att tvärsäkert döma ut, men med dagens spel och spelare är Malmö inget lag som tar sig upp till elitserien. Inte för att man förlorar stort i ett derby mot ett såpass bra lag som Rögle utan för sättet som man gör det på.

– Världens roligaste match att spela och så vågar man inte spela. Det här måste vi fundera över, sa Malmös tränare Bobo Simensen om sina spelare.

Digniteten av gårdagens flopp ska vägas mot de hyggliga segrar som Malmö presterat den senaste tiden. Har svårt att tro att Malmös ledning väljer att negligera orosmolnen. Kvalserien kommer att handla om matcher typ gårdagens där het vilja ofta blir viktigare än det potentiella kunnandet.

Malmö brann inte i Ängelholms kokande islada. Spelare som på pappret ska vara snudd på stjärnor presterade så pass lite att man skulle kunna använda tyska fotbollstidningen Kickers bottenbetyg Hast das geld nicht verdint.

Har inte förtjänat sin lön.

Malmös spelare tjänar mest i allsvenskan.

I går förtjänade man inte lönen.