Publicerad:
Uppdaterad:

Kallingarna nära stoppa matchen

Publicerad:
Uppdaterad:

CARDIFF. Århundradets match hotades av 56 gram.

Då rök Mikkel Kesslers kalsonger.

muskelpaket Kessler bantade bort kalsongerna.
Foto: STEFAN ALFELT
muskelpaket Kessler bantade bort kalsongerna.

Det blev en ovanligt dramatisk invägning i St Davids Hall några stenkast ifrån mäktiga Millennium Stadium där supermatchen avgörs natten mot söndagen.

Joe Calzaghe vägde in på 75,6 kilo, klart under viktgränsen. När Calzaghe spelade med musklerna inför sina jublande fans försvann Kessler plötsligt från lokalen.

– Jag stack ut för att kissa. Vågen jag provvägt mig med på hotellet var inte rätt kalibrerad så jag visste att det kunde bli problem.

Kessler gjorde ändå den sedvanliga muskelvisargesten på vågen men leendet försvann när han tittade på vågen.

”Han är redo”

Det enda som fanns kvar att få bort övervikten med var kalsongerna. Ett svart skynke plockades fram som Kessler fick strippa bakom och sen bröt jublet ut när vågen stannade på exakt 168 pounds, det vill säga 76,2 kilo.

Efter vägningen försökte Calzaghe sig på att provocera genom att trycka kropp och näsa mot den skrattande Kessler tills funktionärer gick emellan för att skilja boxarna åt.

– Sånt bryr jag mig inte om. Det gällde bara att inte få en skalle så att ett ögonbryn kunde skadas. Jag såg i hans ögon att han är redo för matchen, men det är jag också, säger Mikkel Kessler.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN