Dags för säsong fyra av Pokermiljonen

SPORTBLADET

”Starkaste startfältet i turneringens historia”

Foto: Programledarna Dan Glimne och Peter Swartling.

TALLINN

Det blir en stjärnfylld omgång av årets säsong av Pokermiljonen.

Tomas Brolin ställer upp och får sällskap av bland andra Arne Hegerfors, Petter, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren och skådespelerskan Magdalena In de Betou.

– Det är det starkastat startfältet i turneringen historia, säger programledaren och Sportbladets pokerexpert Dan Glimne inför årets turnering som spelades in i Tallin, Lettland.

Tomas Brolin är det största stjärnamnet av kändisspelarna och han satsat stenhårt på att gå långt i turneringen. Lika målmedvet som han var på fotbollsplanen.

– Jag satsar på att vinna, men jag är medveten om att det blir svårt, säger Brolin.

En som gör debut i programmet är Arne Hegerfors.

– Jag skulle ställt upp förra säsongen, men fick förhinder. Då ställde min gode vän Ulf Elwing upp med kort varsel istället för mig. Men han åkte ut lika snabbt som han kom, säger Arne och skrattar.

Kallas ”Alexander Lukas”

Hegerfors har spelat poker lite men han litar på turen istället något smeknamnet ”Alexander Lukas” ger en hint om.

Hur fick du det smeknamnet?

– Det var en period som alla jagade Patrik Sjöberg och försökte få tag i honom för en intervju. En dag när jag var på väg till jobbet så satte han sig plötsligt bredvid mig och jag fick en intervju. Man får hoppas jag har samma tur vid bordet.

Programledaren Peter Swartling är nyfiken på startfältet och tror stenhårt att årets säsong kan bli en höjdare för tv-tittarna.

– Vi har gjort några förändringar som kommer bli till det bättre. Den nya producenten har förbättrat några saker. Vi har vassare proffs med och kändisspelarna ser väldigt intressanta ut, tycker Swartling.

Glimne tror på Storåkers

Vem av spelarna tycker du tv-tittarna ska hålla ett öga på i årets turnering?

– Pokeproffset Johan Storåkers är Sveriges mest meriterade spelare. Johan är min favorit till miljonen, tippar Dan Glimne.

Pokermiljonen anordnas av spelbolaget Unibet. Där är tongångarna positiva inför årets säsong.

– Jag är oerhört stolt över att kunna presentera ett sådant fantastiskt startfält den här säsongen, säger Christian Bönnelyche marknadschef för Unibet, Sverige.

FOTNOT: Första programmet sänds i TV4 torsdag 5 oktober 23.35.

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker