Ekelundh vann English Open

SPORTBLADET

”Nu är jag mycket lycklig”

Cecilia Ekelundh tog på söndagen årets första seger på Europatouren. Ekelundh hade sammanlagt sex under par och vann med ett slag före Martina Eberl, Tyskland, och två före brittiskan Danielle Masters.

Foto: Cecili Ekelundh.

Efter lördagens spel ledde Ekelundh tillsammans med danskan Amanda Moltke-Leth. Den sista ronden blev jämn med Ekelundh hela tiden bland de främsta. Svenskan avslutade starkt med birdie på hål 14, 16 och 17 och hade två slag upp på Eberl inför det avslutande hålet. Men trots en bogey på det 18:e räckte det till seger och den tredje på Europatouren. Ekelund har tidigare vunnit två gånger i Portugal.

– Jag var lite nervös på det 18:e, men det gick bra. Och bortsett från det spelade jag verkligen bra och nu är jag mycket lycklig, sade Cecilia Ekelundh.

Segern på Chart Hills-banan i Kent var värd 24700 euro, drygt 225000 kronor, och den 28-åriga Karlskronaspelaren har totalt spelat in fyra miljoner kronor under sina sex proffsår.

– Det här är en av mina favoritbanor, kanske till och med min absoluta favorit. Den är bra byggd och man ser aldrig samma hål två gånger.

Det var tredje raka svenska segern i English Open, 2004 och 2005 vann Maria Hjort tävlingen.

TT