Tillknäppt möte i Jönköping

SPORTBLADET

Johan Davidsson återigen matchvinnare i Kinnarps Arena

Det blev hemmaseger för HV71 i Kinnarps Arna i kvällens möte mot Timrå.

2-1 slutade matchen, där det mesta kretsade kring att försvara sig.

Matchvinnare var återigen lagkapten Johan Davidsson.

Foto: Johan Davidsson jublar efter sitt 2–1-mål.

– Det satt hårt åt i kväll. Det var lite nerver med i matchen, konstaterade HV71:s tränare Kent ”Lill-Kenta” Johansson. Vi har tappat poäng i slutet av matcher förut så vi var lite tagna när det bara skilde ett mål. Men det är starkt att kunna stå emot, vi kommer växa av det här, sade han till PPV efter slutsignalen.

Matchvinnare var återigen HV71:s Johan Davidsson som satte det avgörande 2-1 målet fyra minuter in i tredje perioden. Kent Johansson var lyrisk över Davidsson:

– Det är en individuell prestation av Johan som avgjorde detta.

Själv förklarade Davidsson att han och lagkamraterna kände en viss frustration ute på isen.

– Det som irriterar är att vi får såna skitmål på oss. Stefan räddar oss många gånger och det är han som ligger bakom en stor del segern i dag. Men Timrås ledningsmål var osannolikt tursamt.

Och det får man vara böjd att hålla med om.

Målet kom i första perioden efter att Per Styf skjutit mot Stefan Liv från mittzon. Liv styrde ut pucken mot kortsidan, men den studsar tillbaka mitt framför Peter Regin som klipper till i en brännbollssving.

– Flyt, erkände Regin i andra periodpausen.

HV:s kvitteringsmål kom i andra perioden. Stefan Pettersson satte det efter ett vackert pass från djupt nere i egen zon av Johan Åkerman.