Canal+ levererar

SPORTBLADET

Wikdahl: Det här ska bli kul

I kölvattnet av Pride är det så nära homoerotik man kommer.

På ena sidan några grabbar, chips, folköl, stryktips och enorma förväntningar.

På andra sidan tre herrar med röster som gör att man helt plötsligt bara förstår:

Nu händer det, nu är det på riktigt.

En lördagsstudio med Lasse Granqvist, Jens Fjellström och Jonas Dahlqvist lovar fotboll i världsklass på samma sätt som vintern lovar ångest och pissigt väder.

En del var nytt: Granqvist hade tagit över som värd efter Arne Hegerfors, Fjellström fått en ny skärm och studion ett nytt utseende. Upplevelsen var densamma.

När Canal+ levererar fotboll, i synnerhet engelsk, så gör de det av högsta kvalitet, varje gång.

Låt vara att det var enkelt att glänsa i går, ”nyhetens” behag (det var tre månader sen sist) gjorde att man var nöjd bara man hörde vinjetten. Man satt där tämjd av eufori över att det var premiär för Premier League och det som per definition innebär den bästa fotbollen och den bästa produktionen.

Vi får publikljud som är tv-fotbollens ­Alfa Omega med närvaro och känsla, upplevelse och engagemang. Vi bjuds på Lasse Granqvists ödmjuka och säkra program­ledarskap, Jens Fjellströms skarpa ananlyser och Jonas Dahlqvists gedigna rapporter.

Vi hör Niklas Holmgren och Petter Johansson briljera i kommentatorshytten utan vapendragare. Arne Hegerfors däremot var både trött och oinspirerad (han borde kanske börja fundera på pensionen).

Vi ser Christian Wilhelmsson berätta att tiden i ovisshet nog inte var så spännande trots allt. Vi grattas med ett stort, hårt paket med fotboll där till och med omslagspappret är snyggt och då väntar ändå begåvningskapital som Nora Strandberg, Pelle Blohm och ­Anders Fredriksson i kulisserna.

I dag fortsätter det med tre matcher till. På tisdag blir det en, på onsdag tre och så här håller det på ända till maj 2008.

Premier League har vaknat, Canal+ likaså. Det kan bli väldigt bra, det här.