Seger igen för Södertälje

SPORTBLADET

I går vände Luleå ett tvåmålsunderläge mot Brynäs.

Men i dag hann man inte ikapp Södertälje som till slut vann komfortabelt.

Förväntningarna på Södertälje växer inför comebacken i elitserien efter ett antal spännande värvningar och en övertygande 7-1-seger i den första träningsmatchen.

I dag besegrades Luleå med 3-2 i Sandviken. Södertälje inledde övertygande och ledde med 3-0 efter två spelade perioder. En avgjord match kan tyckas. Men Luleå kom tillbaka och höll på att upprepa gårdagens bedrift då man vände ett tvåmålsunderläge mot Brynäs. Efter 8.07 i tredje perioden reducerade Johan Harju. Fem minuter senare slog Jesse Niinimäki in 3-2-pucken. Närmare än så kom dock inte Luleå och matchen slutade med Södertäljeseger.

– Jag tycker hela laget gjorde en bra match i dag. Luleå kom visserligen igen i tredje perioden, men vi förtjänade att vinna, säger Södertäljes assisterande tränare Stefan Nyman till aftonbladet.se.

Skellefteå förlorade i Tammerfors

Det enda övriga elitserielag som träningsspelade i dag var Skellefteå. Laget spelade sin fjärde match på fyra dagar i en turnering i Tammerfors. I dag mötte laget Torpedo och trots ett man sköt nästan dubbelt så många skott som motståndarna förlorade Skellefteå matchen med 4-2.

– Det var en mycket bra turnering, bra ordnat och bra matcher för oss. Men fyra matcher på fyra dagar är väldigt tufft och så här med facit i hand så skulle vi nog haft med fler spelare, säger sportchefen Peo Larsson till klubbens hemsida.

Elisabet Wahl