Viktor Blom, 20 år, är miljardsvensken

avDavid Tanentsapf, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

”Isildur1”:s identitet är äntligen avslöjad

BAHAMAS. Spekulationerna har pågått i över ett år.

Men klockan 01.15 natten till söndagen avslöjade äntligen nätpokerlegendaren "Isildur1" sin riktiga identitet: Svenske Viktor Blom, 20 år, från Ed utanför Uddevalla.

– Det kändes som rätt ögonblick att göra det, säger han.

Foto: pokerstarsblog.com
Viktor Blom

Förväntningarna har varit enorma, men natten till söndagen svensk tid avslöjade nätpokerlegendaren "Isildur1" sin riktiga identitet, inför ett hundratal fans och journalister i turneringssalen på Atlantis i Bahamas, där superturneringen Pokerstars Caribbean Adventure (PCA) spelas i detta nu.

Och precis som många trott är det den 20-årige svensken Viktor Blom som dolt sig bakom aliaset. Yngligen sa inte många ord när han klev in i salen för att spela en ceremoniell heads-up match med sin nye Pokerstars-lagkamrat Bertrand "ElkY" Grospellier. En match som han för övrigt vann ganska enkelt.

Omsatt 30 miljarder

Faktum är att det är svårt att tro att Viktor Blom är samma person som "Isildur1".

Viktor Blom framstår som en vanlig, blyg svensk 20-åring som inte ens har körkort.

– Jag har inte hunnit, säger han i en intervju med Pokerstarsblog.com.

"Jag är inte arrogant"

"Isildur1" är däremot en fullständigt vettvilling, som utmanat världsspelare som Phil Ivey, Tom Dwan och Phil Galfond och dessutom lyckats ta många av dem på miljoner och åter miljoner.

Han har vunnit enskilda potter i trakterna av tio miljoner kronor och som, enligt en granskning som Sportbladet Poker tidigare gjort, omsatt över fantasisumman 30 miljarder kronor på sitt nätpokerspelande. Han beskrivs ofta som fullständigt galen och arrogant.

– Fast det vet jag inte var folk fått det ifrån. Jag är självsäker, men inte arrogant, säger han.

Viktor Blom kliver in i PCA Main Event, huvudturneringen på Bahamas med ett inköp på 10 000 dollar (70 000 kronor) under söndagen. Sportbladet Poker återkommer med information om hur det går för den svenske megastjärnan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Poker