Ericsson är mitt bland protesterna

SPORTBLADET

Får inte lämna hotellet

Än så länge vill FIA inte ställa in F1-premiären.

Men de håller koll på utvecklingen i Bahrain.

I veckan har läget varit spänt i Bahrain, där kör GP2 till helgen, där ska F1 testa och där går även premiärtävlingen den 13 mars.

Nu är Bernie Ecclestone orolig, USAs utrikesministerium är ”oroade” och FIA övervakar utvecklingen i landet.

- Självklart bevakar vi läget, säger FIAs talesman Norman Howell till AP.

- Det finns vissa saker där som vi måste acceptera. Ett stort idrottsevenemang står alltid i fokus för protester, men FIA är positiva och tror att vi kan hitta en lösning tillsammans med Bahrains motorsportförbund.

I helgen kan han och FIA få en första rapport när den andra tävlingen i GP2 Asia avgörs.

- Det är folk från FIA på plats och vi har kontakt med de som är ansvariga för banan.

Får inte lämna hotellet

Svensken Marcus Ericsson som befinner sig i Bahrain har ännu inte märkt någonting, förutom att medarbetarna på hotellet bett dem att inte gå ut på stan den kommande veckan:

- På banan är allt lugnt, men i staden är det väl inte allt för trevlig stämning, säger han.

- Det är mycket poliser överallt och i går när vi skulle åka hem var motorvägen avstängd så det blev en omväg och lite krångligt. Som det ser ut nu så är det ingen fara, ingen i GP2-cirkusen har varit inblandad i något, men blir det värre vem man ju inte vad som kan hända.

F1-teamen ska testa i Bahrain från och med den tredje mars och då kommer stallen att ha hundratals medarbetare på plats i landet under närmare två veckor fram till säsongsstarten.

I samband med helgens tester i Barcelona ska även de diskutera läget. Vi litar på Bernie, FOM och promotorn på plats, säger Red Bulls Christian Horner till PA Sport.

- Förhoppningsvis stör inte detta säsongsinledningen, det vore väldigt synd. Jag hoppas att läget stabiliserar sig i tid. Bahrain har alltid varit väldigt bra, både på banan och med hotellen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport