”Vill visa att jag är med”

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Ericsson går för seger i GP2

Foto: Eric Roxfelt
Marcus Ericsson

Fjolåret är glömt.

Marcus Ericsson laddar om – mot GP2 och F1.

– Det ska bli enormt kul, säger han.

Årets GP2-säsong påminner visserligen om fjolårets, men det är bara vid en första anblick.

Säsongen startar redan den kommande veckan med fyra testdagar. För till årets säsong kör serien med en helt ny bil, med en helt ny växellåda och med nya däck.

Allt för att göra serien mer lik F1 och för att steget till den stora kungaserien ska bli betydligt enklare för de unga talangerna.

– Det är enormt mycket att ta in och ställa in till de första testerna, säger Marcus Ericsson, som åker till Abu Dhabi med sitt nya team iSport i morgon.

Bättre grepp

Han var med sitt förra team och körde ett par varv med den nya bilen när den presenterades i höstas.

– Det känns som om framändan på bilen är bättre, jag vet inte om det är en kombination av däck och downforce eller inte. Men det sägs att den ska ha bättre grepp fram och det passar mig, säger han.

– Den här bilen ser ut som en F1:a, med stor framvinge och en högre som smalare bakdel. Den ser ut som HRT:s bil ungefär och frågan är om den inte är snabbare. Den ser i alla fall riktigt häftig ut och det blir bättre för oss också tror jag.

Vad vill du få ut av testerna?

– Vi har en lång lista på vad vi ska göra och vi ska gå igenom grundinställningarna ordentligt, sedan vore det så klart skönt med en riktigt bra tid någon av de sista dagarna.

’Förlängd testperiod’

Efter ett par testdagar är det sedan dags för premiären i GP2 Asia (10–12 februari) där alla stallen är representerade med de förare som ska köra huvudserien.

– Vinner man serien i Asien så har man så klart med sig ett härligt självförtroende in i säsongen, men går det inte så bra så gör det inte så mycket. Jag tycker att det känns som en förlängd testperiod, säger han.

– Men det är jäkla konkurrens och jag vill vara med redan från början och visa att jag är med där framme.

GP2 Asia berstår av tre tävlingshelger och den avslutas i samband med F1-premiären den 13 mars. Huvudserien inleds sedan den första helgen i maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2