Miljardsvensken lurad på 32 milj

Berättar själv om skandalen

Viktor "Isildur1" Blom fick sitt livs värsta bakslag när han spelade bort motsvarande 32 miljoner kronor mot Cole South och Brian Hastings på en enda dag.

Motståndarna har senare anklagats för fusk, men svensken har inte pratat öppet om incidenten.

Förrän nu:

– De var ynkryggar, säger han.

Det är i en stor intervju med pokermagasinet Bluff Europe som Viktor Blom för första gången berättar öppet om den 8 december 2009.

Det datumet kom hans största dagsförlust karriären, ungefär fem miljoner dollar eller 32 miljoner kronor, mot Cole South och framförallt Brian Hastings.

Senare uppdagades det att South, Hastings och en tredje spelare, Brian Townsend, samarbetat och fört gemensam statistik över Bloms händer och den sistnämnde stängdes till och med av i 30 dagar från sin proffsstatus på sajten, Full Tilt Poker.

"Satt förmodligen bredvid varandra"

Viktor Blom berättar själv om sin syn på den dagen.

– Jag tror att de försökte skapa sig fördelar, och att de är ynkryggar. Jag spelade mot Cole South i ett 300/600-spel och jag var så tiltad att jag trebettade varje hand. Han ledde och då slutade han plötsligt. Jag sa "vad fan?" och han ursäktade sig och sa att han måste gå. Sen, bara sekunder senare, sätter sig Hastings ner. De satt förmodligen bredvid varandra! Sen tog han mig på 4,5 miljoner dollar, säger Viktor Blom.

Hur känns det att förlora fem miljoner dollar?

– Inte bra med tanke på hur det gick till, men jag kände mig ändå okej och kunde göra andra saker i livet som jag uppskattade. Efter ett tag tänkte jag inte så mycket på det alls.

Vad har du för förhållande till pengar? Ser du pengars värde?

– Det gör jag. Men alla spelare måste riskera sin bankrulle för att utvecklas.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN