Gulldén missar EM-kvalet

SPORTBLADET

Men ingen fara för VM

HELSINGFORS. Isabelle Gulldén har gipsat handen och missar EM-kvalet.

– Hon är förstås ledsen, säger förbundskaptenen Per Johansson.

Men det är ingen fara för VM i december.

Sveriges hetaste handbollsstjärna, Isabelle Gulldén, missar EM-kvalet mot Slovenien och Tjeckien den 20 respektive 22 oktober.

Det var i Gulldéns stormatch (tio mål i första halvlek) med sitt Viborg mot Champions League-mästarna Larvik i söndags som olyckan var framme.

Hon skadade handen och är nu gipsad.

Troligen spricka i handen

– Jag pratade med Isabelle i dag. Hon är på väg till Slovenien med Viborg då de har match i Ljubljana. Då jag inte är läkare är det för mig oklart exakt vad det är för skada, säger förbundskapten Per Johansson.

Men troligen handlar det om en spricka i handen.

– Hon kommer till Sverige på lördag och har då med sig röntgenplåtarna till Sten Björnum (landslagsläkaren). Då görs det en bedömning.

– Det känns tråkigt för Isabelle förstås. Hon har varit glad och positiv och fått en härlig start i Viborg. Hon har varit en av de mest omtalade spelarna internationellt. Klart hon är ledsen över att det blivit så här, säger Johansson.

Ingen fara för VM

Han vill inte spekulera hur länge spelmotorn blir borta.

– Men hon kommer att missa EM-kvalet.

Någon fara för VM (som inleds den 3 december)?

– Nej, det ska inte vara någon fara.

Landslaget har varit hårt skadedrabbat i höst och det är ett stort avbräck för Sverige att den bästa spelaren inte kan vara med i EM-kvalet.

– Klart att hon betyder väldigt mycket men vi vill inte fokusera på skadade spelare. Det har vi gjort så mycket tidigare, säger förbundskaptenen.

I dag eller i morgon kommer hennes ersättare i EM-kvalet utses. Vi lär hitta henne i trion Sabina Jacobsen, Johanna Ahlm och Elin Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll