Två svåra skador till från Wheldon-kraschen

SPORTBLADET

Will Power och Pippa Manns skador allvarligare än befarat

Dan Wheldon dog i den svåra masskraschen förra söndagen.

Ytterligare två förare skadades svårt – svårare än vad man först trott.

Både Will Power och Pippa Mann var inbladade i den svåra masskraschen i Las Vegas förra helgen. Båda två skadades betydligt svårare än vad som först rapporterats, Power drabbades av en fraktur på den fjärde bröstkotan och Mann måste operera sin högra hand.

När det gäller Power så ska han kunna klara sig utan operation, men han behöver ett längre uppehåll från racingen och han behöver en rejäl rehabilitering, han drabbades av en liknande skada för två år sedan.

– Jag behöver ersätta ett par vener och nerver, sedan är det en sena i handleden som är skadad, skriver Pippa Mann på twitter.

– Den högra sidan av min hand måste repareras.

”Trodde att nu är det över”

Bilarna med Power och Mann tappade kontakten med marken i kurva två, precis som Dan Wheldon, men de hade en otrolig tur.

– Jag trodde att nu är det över, har Power sagt och han menade att han hade tur som först landade på banan innan han kraschade i muren.

– Det var det som räddade mig.

I lördags begravdes Dan Wheldon, han omkom av de svåra huvudskadorna han fick i samband med kraschen. I söndags var det en minnesstund för honom i Indianapolis. 18 000 människor hade samlats, däribland Dario Franchitti, Tony Kaanan och Bryan Herta. Franchitti bar vita skor för att hedra sin bortgångne vän och sa:

– Han var som en lillebror och i början var det ingen som ville ha honom där. Nu skulle vi göra allt för att få honom tillbaka.

”Täcker inte säga adjö”

Tony Kaanan ville inte säga adjö:

– Jag är tacksam för den tid vi fick tillsammans här på jorden och även om den tiden är över så är inte vår gemensamma resa över. Därför tänker jag inte säga adjö till Dan i dag. Inte i dag, det kommer jag aldrig att göra, sa Tony Kanaan.

– Ett adjö är så definitivt och vår vänskap är inte över. Därför säger jag helt enkelt, vi ses senare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport