Stjärnan hoppade från färja – greps av polis

SPORTBLADET

Engelske rugbycentern Manu Tuilagi i blåsväder

Foto: Manu Tuilagi.

Utslagna ur rugby-VM i Nya Zeeland – då valde spelare i det engelska landslaget att åka på en sightseeingtur till sjöss.

Den slutade med att stjärnan Manu Tuilagi hoppade från färjan och ner i havet, greps av polis och bötfälldes med 33 000 kronor.

– Det var dumt gjort, säger Tuilagi.

Det engelska rugbylandslaget kom till VM i Nya Zeeland som en av de givna förhandsfavoriterna, men mot Frankrike i kvartsfinalen tog det stopp.

Tvärstopp.

England föll med 19–12 och slogs ut ur turneringen.

Greps av polis

Landslaget hade räknat med en betydligt längre vistelse i Nya Zeeland – så i stället för att flyga hem till de brittiska öarna, valde flera spelare att åka på en sightseeingtur till sjöss utanför Auckland, Nya Zeelands största stad.

En av dem var 20-årige centern Manu Tuilagi.

För han slutade resan med 3 000 pund i böter, motsvarande 33 000 kronor.

Tuilagi greps av polis efter att ha hoppat från färjan och ner i havet, vid Aucklands hamn. Därifrån simmade han till en pir innan polisen tog honom till fånga och förhörde honom i över en timme.

”Är väldigt ledsen”

– Jag är verkligen ledsen. Det var väldigt dumt gjort av mig och jag ber om ursäkt till alla som farit illa av det här, säger Tuilagi i ett uttalande.

– Det var en väldigt ansvarslös grej att göra. Manu har blivit straffad internt och jag har varnat honom om vad som kan hända om han fortsätter att bryta mot reglerna, säger Englands manager Martin Johnson.

Enligt rapporter i engelsk media triggades Tulaigi att hoppa över relingen av lagkamraterna.

Så sent som för en vecka sedan fick samme Tulaigi betala 5 000 pund, motsvarande 56 000 kronor, efter att ha använt ett sponsrat tandskydd.