Marcus Ericsson slog till med årets bästa kval

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag är väldigt nöjd”

Marcus Ericsson satsar på vinst i Storbritannien.

Han inledde med årets bästa kval.

– Kvalar man in som sexa kan man vara med och slåss om en seger, säger han.

Foto: Foto: AP
Marcus Ericsson.

Svensken har haft en tung inledning av säsongen i GP2, men lagom till loppet på Silverstone, i Storbritannien, kan det ha vänt. I det regniga kvalet var svensken sjua i mål, men eftersom Romain Grosjean straffats för en förseelse i det förra loppet startar han från ruta sex.

– Man måste kvala in i topp sex för att göra ett bra race så detta känns bra. Jag är lite besviken över att det var så blött eftersom jag tror att vi hade kunnat vara väldigt snabba på en torr bana, säger han.

”Väldigt nöjd”

– Men jag är väldigt nöjd. Detta var årets bästa kval.

Du var snabbast på testerna på den banan och trea på träningen, vad är det som gör att du trivs så bra på just Silverstone?

– Jag vet inte, men det känns bra här och jag gillar de många snabba kurvkombinationerna. Jag har alltid varit bra här och bilen fungerar också bra här.

Ferraris talang Jules Bianchi som fått kritik för sina insatser under året har pole, annars är det många av de förare som ligger högt upp i mästerskapet som startar bakom svensken.

– Detta är ett steg i rätt riktning. Det är ett tufft mästerskap, men nu har vi bra förutsättningar inför det första loppet. En pallplats är inom räckhåll och man ska aldrig säga aldrig för det går att vinna i från plats sex.

”Känns positivt”

– Sedan har jag ett bra självförtroende i starten och om jag kan ta en eller två platser där är jag med i kampen om seger. Det känns positivt, även om det blir svårt att slå Bianchi om han tar starten.

Din teamkompis Sam Bird ligger klart före dig i mästerskapet, men nu slog du honom. Hur mycket betyder det?

– Självklart skönt att vara framför honom, det är inget att ljuga om. Det är hans hemmaplan och han har många fans och höga förväntningar, då är det skönt att göra ett bättre jobb, säger Marcus Ericsson.

– Men vi ska inte fokusera för mycket på det, det är andra förare vi kan slå också.

Loppet körs i morgon eftermiddag, efter F1-kvalet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2