Stjärnans ursäkt – efter utklädnaden

Sågades hårt: ”Har lärt mig en läxa”

Shaun Whites med guldmedaljen från OS i Pyeongchang.
Shaun Whites med guldmedaljen från OS i Pyeongchang.

Shaun Whites Halloween-outfit väckte ilska.

Nu ber snowboardlegendaren om ursäkt.

”Det var ett sista-minuten-beslut. Ett fel sådant”‚ skriver han.

Shaun White, 32, har revolutionerat snowboardsporten och varit dominant i 15 års tid, men i helgen hamnade stjärnan i fokus för något mindre lyckat.

Till Halloween valde han att klä ut sig till ”Simple Jack”, en karaktär med intellektuell funktionsnedsättning från filmen ”Tropic Thunder”.

White lade sedan ut en bild på sig själv på Instagram – och möttes av kraftiga reaktioner.

”Enormt besvikna”

En av många som reagerade var Soeren Palumbo, medgrundare av organisationen ”Special Olympics”.

”Vi är enormt besvikna över att Shaun White, en välkänd olympier, väljer en kostym som är så stötande och nedvärderande. Funktionsnedsättning är inget att skämta om. Vi hoppas att Shaun White och andra inser att detta bara spär på stigmatiseringen, stereotypiseringen och diskrimineringen”, säger han i ett uttalande enligt Huffington Post.

”Lär mig en läxa”

Nu väljer White att be om ursäkt.

”Jag är skyldig alla i Special Olympics-rörelsen en ursäkt för mitt dåliga val av Halloween-kostym häromkvällen. Det var ett sista-minuten-beslut. Det var ett fel sådant. Special Olympics har all rätt att gå på mig för det. De gör ett fantastiskt arbete med att stötta så många duktiga idrottare och jag är ledsen över att ha varit så okänslig. Jag har lärt mig en läxa”, skriver han på Twitter.

Shaun White har tagit bort bilden från sin Instagram.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.