Vill ta storfajten till Moskva: ”Skulle komma 100 000”

Reporter: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

En fajt mellan Khabib Nurmagomedov och Floyd Mayweather Jr. ser ut att kunna bli av.

Frågan är bara var? Ryske Khabib har börjat jobba för att ta fajten till Luzjnikistadion i Moskva, och han tror att den skulle locka rekordpublik.

– Med all säkerhet skulle det komma 100 000 personer, säger han.

Khabibs omdiskuterade seger mot Conor McGregor innebär att ryssen är obesegrad i 27 raka matcher.

Trots att fajten avslutades med tråkiga scener tog det bara någon dag innan han vände blickarna mot boxningslegendaren Floyd Mayweather Jr. som tagit 50 vinster och gått obesegrad under sin karriär – den sista fajten för Mayweather var mot McGregor 2017.

– I djungeln finns det bara en kung. Bara en. Självklart är jag kungen eftersom han (Mayweather) inte kunde sänka McGregor medan jag fick ner honom enkelt. Kom igen, vi kör, sa Khabib.

– Vi ska slåss. Jag vet ingen annan boxare med mina resultat. Jag vet ingen annan boxare som har tjänat så mycket pengar som jag har gjort. Han har velat möta mig – så kom in till min värld, låt det hända, svarade Mayweather.

”Skulle slå nytt världsrekord”

Nu ser en storfajt mellan de båda världsstjärnorna ut att kunna bli av. Först måste det diskuteras vad de båda kämparna ska tjäna.

– Jag ska ha mellan 1–1,8 miljarder kronor mer än vad jag fick när jag mötte Conor McGregor, har Mayweather sagt.

En annan viktig fråga är var de ska mötas. Enligt BBC har Khabib träffat representanter från det ryska boxningsförbundet och pratat om möjligheten att ta fajten till Moskva. Han skriver om mötet på sitt Instagramkonto.

– Vi vill att fajten ska hållas i Moskva på den legendariska arenan (Luzjnikistadion, där VM-finalen hölls i somras). Med all säkerhet skulle det komma 100 000 personer. Vi skulle även slå ett nytt världsrekord för antal betalande tv-tittare, skriver han.

Publicerad: