Gjorde kvinna blind – nu världsetta

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Under Ryder Cup hamnade han i fokus för att hans utslag gjorde en kvinna blind på ena ögat.

Nu har Brooks Koepka något att jubla åt: efter segern i PGA-tourtävlingen i Sydkorea är amerikanen ny världsetta.

Ryder Cup blev en mardröm för amerikanske golfstjärnan Brooks Koepka.

Inte nog med att han var på det förlorande laget. Ett utslag under andra dagens spel träffade 49-åriga Corine Remande – som rest till tävlingen från Egypten tillsammans med sin man – i högra ögat.

Dagen efter fick Remande beskedet att hon förlorat synen på ögat.

– Röntgen i fredags visade att det blivit en fraktur på den högra ögonhålan och att ögongloben hade exploderat, sa hon till BBC.

”Jag är väldigt ledsen och nedstämd över den tragiska olyckan som hände när mitt utslag på sjätte hålet träffade Ms Remande”, skrev Koepka på Twitter.

Men nu har som sagt Brooks Koepka mer att jubla åt.

Passerar Dustin Johnson

I dag vann han PGA-tourtävlingen i golf på ön Jeju i Sydkorea och blir därmed ny världsetta.

28-åringen gick slutrundan på 64 slag, åtta under par, och vann på totalt –21 – fyra slag före lansmannen Gary Woodland. När herrgolfarnas nya världsrankning presenteras på måndag kommer Brooks Koepka ha passerat Dustin Johnson, USA, och blir därmed världsetta för första gången i karriären. Johnson och världstvåan Justin Rose, England, spelade inte den här veckan.

Ende svensk i tävlingen var Alex Norén som gick den fjärde ronden på 68 slag och slutade på delad 18:e plats, totalt –8 och 13 slag bakom den överlägsne segraren.

1 av 3 | Foto: JEFF PACHOUD / AFP
Publicerad:

LÄS VIDARE