Avslöjar: Jernemyr och Arrhenius gör comeback

Magnus Jernemyr lade av med handbollen för ett år sedan.

Nu gör han och gamle landslagspolaren Robert Arrhenius comeback – på Mallorca.

– Mallorca gör en satsning på att ta sig till eliten med hjälp av svenska handbollsälskare på och utanför plan, säger Arrhenius till Sportbladet.

Magnus Jernemyr lade av med handbollen för ett år sedan efter att avslutat karriären i tyska Minden.

Under säsongen har det ryktats om comeback flera gånger för 41-åringen som har en mycket framgångsrik karriär bakom sig med sju SM-guld med RIK, Champions League-guld med Barcelona och OS-silver med landslaget.

Nu kan Sportbladet avslöja att försvarsbjässen, som bor i spanska Torrevieja, gör en blixtcomeback i slutet av säsongen. Han och gamle landslagspolaren Robert Arrhenius, 38, som bor på Mallorca i perioder, ska hjälpa handbollslaget Marratxí på Mallorca i kvalet till division ett med start i dag.

Vill ha ett lag i eliten på ön

Arrhenius, med sju mästerskap för Sverige i sitt cv, lade av med handbollen för fyra år sedan när han rundade av med två år i IFK Skövde efter att varit utlandsproffs i tolv år. Sedan dess har det dock blivit några inhopp i Mallorca, senast 2016.

– Handbollen på Mallorca gör en satsning på att ta sig till eliten med hjälp av svenska handbollsälskare. Det befinner sig många svenska och spanska handbollsintresserade på Mallorca stora delar av året, och önskan från dem är att de vill ha ett handbollslag i högsta serien att följa när de befinner sig på ön, berättar Arrhenius.

Siktar på högsta ligan om tre år

Bland dem finns kapitalstarka herrar som Stefan Holst, som genom sin livsmedelsaffär sponsrat Lugi i många år, Mats Samuelsson, tidigare sportchef i IFK Kristianstad, och Anders Nissen, som länge varit en av de drivande i Svenska Handbollslandslagets AB.

Mallorca spelar tre matcher på tre dagar i en fyrlagsgrupp där vinnaren är klar för uppflyttning till spanska tredjeligan.

– Så om tre år räknar vi med att spela i högsta ligan, säger Arrhenius med ett litet skratt.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.