Efter succén – bjuds in till Diamond League

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Magnus Wennman

I helgen slog höjdhopparen Fabian Delryd, 21, till med ett jättehopp på 2,33 och brakade rakt in i världseliten.

Nu kan Sportbladet avslöja att genombrottsmannen bjuds in till Diamond League i Oslo.

– Kul! Ska bli fantastiskt roligt att hoppa mot världshoppare, säger han.

När Sportbladet träffade Fabian Delryd på hemmaplan i Täby i början av maj var han inställd på att det var i sommar som drömgränsen 2,30 skulle ryka.

– Det känns som en viktig gräns. Då kan man börja snacka om att tillhöra världseliten. Jag tror också det kan öppna dörrar mot SOK:s topp- och talangprogram och inbjudningar till Diamond League och andra galor. Det är viktigt att ha ett bra personligt rekord att visa upp, sa han.

Det tog bara en tävling sen var målsättningen uppfylld – med råge. Hemma på Tibblevallen slog han till med 2,33 under Täby Open.

Nu kan Sportbladet avslöja att det blir precis som Delryd förutspått, genombrottet leder rakt in i Diamond League-cirkusen.

Foto: Magnus Wennman /

För Sportbladet bekräftar Bislettgalans tävlingsorganisation att tävlingschefen Steinar Hoen kommer att bjuda in svensken till höjdtävlingen den sjunde juni.

”Chanser till hög placering goda”

– Oj det visste jag inte. Kul! Det ska bli fantastiskt roligt att få hoppa mot världshoppare. Nu när jag höjt mitt pers så mycket vill jag visa att det inte är en engångsföreteelse, säger Fabian Delryd om inbjudan.

Vad tror du om dina chanser mot världseliten?

– Nu vill jag bara fokusera på att själv hoppa högt. Hoppar jag som i lördags ser mina chanser till en hög placering goda ut.

Sedan tidigare är bland andra Daniel Ståhl, Lovisa Lindh och Angelica Bengtsson klara för Bislett-galan.

På hemmaplan på Bauhaus-galan finns dock inte manlig höjd på huvudprogrammet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM