Stjärnan inblandad i allvarlig krasch

avMartin Tolén, Stefan Holm

Piraternas stjärna skadade ryggmärgen i krasch

1 av 5

Speedwayvärlden är i chock.

Piraternas Darcy Ward, 23, skadade ryggmärgen i en krasch i polska ligan och riskerar att bli förlamad.

– Vi har fått veta att han saknar känsel i underkroppen, meddelar Poole Pirates, hans förra klubb i England.

Olyckan höll sig framme i det sista heatet i söndagens ligamatch mellan Zielona Góra och Grudziadz. Darcy Ward jagade Artem Laguta när han fick ett kast, brakade in i sin motståndare och kastades av cykeln. 23-åringen landade på huvudet, slungades in i sargen och blev liggande på banan.

Ward fördes till sjukhus i Zielona Góra, där det konstaterades att han skadat ryggmärgen, två kotor i nacken, skadat ett knä och brutit en arm.

Darcy Ward har opererats för de omfattande skadorna och speedwayvärlden kan bara hoppas att han inte tvingas till ett liv i rullstol.

– Alla i klubben ber för att vi ska få bättre nyheter än dem vi får nu, säger Matt Ford i Poole Pirates till Bournemouth Echo.

Vid Darcy Wards sida finns bland andra Chris Holder, landsman och lagkamrat i Piraterna, och Neil Middleditch, lagledare i Poole Pirates.

Jonsson: ”Obehagligt”

Andreas Jonsson, lagkamrat med Darcy Ward i Zielona Góra, befann sig i omklädningsrummet under olycksheatet.

– Jag bytte om när det hände men när de drog i väg med ambulansen förstod jag att det var allvarligt. Det är obehagligt, det här. Det är en ung kille som har hela karriären framför sig, säger Andreas Jonsson.

Under måndagen kallade Wards polska klubb till presskonferens på idrottsskademottagningen Olimp.

– Efter två och en halv timmes operation kan han andas utan problem. Han reagerar, kan prata och känner igen folk, sa Zielona Góras klubbläkare Robert Zapotoczny enligt Swindon Echo.

Karriären sannolikt över

Han ville inte ge någon detaljerad information när det gäller Darcy Wards framtid, men enligt polska sporttidningen Przeglad Sportowy är skadorna så omfattande att karriären är över.

– Inom 48 timmar kommer vi att ha mer information om Darcy Ward och hans situation, sa Robert Zapotoczny.

På grund av skadan har Darcy Wards före detta engelska klubb beslutat att skjuta upp kvällens match mot Swindon, som i juli skrev ett lånekontrakt med den förre Grand Prix-föraren.

”Fortsätt be för Darcy”

Darcy Ward skulle under tisdagen ha tävlat för Piraterna, som möter Smederna i den sista elitserieomgången. Lagledaren Stefan Andersson Skill twittrade under dagen till sin skadade stjärna:

”Jag kan inte hindra tårarna från att rinna. Känner för dig. Fortsätt kämpa, kompis. Du är stark.”

Piratledaren är långt ifrån ensam att ge Ward sitt stöd:

”Fortsätt be för Darcy” skriver Chris Holder.

Se kraschen här (OBS: Extern länk). Varning för starka bilder!

ARTIKELN HANDLAR OM