"En VIP-fånge – allt var gratis för honom”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

På fredag släpps Oscar Pistorius ur fängelset

1 av 3

På fredag släpps Oscar Pistorius från fängelset i Pretoria för att fortsätta avtjäna sitt straff under husarrest.

– Han kunde göra vad han ville, säger en medfånge om Pistorius tid som frihetsberövad till NBC.

Idrottsstjärnorna som mördat – matade rottweilern med porraktrisen

Det var i oktober som Oscar Pistorius fälldes för Culpable Homicide, något som under svensk lag närmast kan jämföras med vållande till annans död, efter dödsskjutningen av flickvännen Reeva Steenkamp.

Den sydafrikanske sprintstjärnan dömdes till fem års fängelse, med möjlighet att vara ute inom tio månader, alltså i augusti.

I juni i år beslutade Sydafrikas högsta domstol att det exakta datumet blir den 21 augusti, alltså nu på fredag.

Och även om Pistorius suttit av sina tio månader på ett av landets mest ökända fängelsen menar en medfånge att sprintern behandlats som en kung under sitt frihetsberövande. 

– Pistorius, han var en VIP-fånge. Allt var gratis för honom. Han kunde göra vad han ville, säger den icke namngivne medfången till NBC.

”Hur kan man få ett eget gym?”

Sprintstjärnan har under sin tid i fängelset varit isolerad från majoriteten av de övriga fångarna, och även fått tillgång till bland annat gym, gardiner, läsk och besök flera gånger i månader.

– Hur kan man få ett eget gym? Ett alldeles eget gym som bara han själv får använda? Varför fick inte vi andra gardiner till våra celler? Hans cell var särskilt förberedd. Det är för att han har pengar, för att han är Oscar Pistorius, säger medfången.

Pistorius får nu en villkorlig frigivning och hans fängelsetid övergår till en husarrest, med ytterligare restriktioner. Pistorius ska genomgå regelbundna tester gällande sin psykiska hälsa, han får inte dricka alkohol och ska göra samhällstjänst.

Idrottsstjärnorna som mördat – matade rottweilern med porraktrisen

Publicerad: